Svendborg – stedét i provinsen

8. oktober 2015

(Foto: Colourbox)

 

AF PER NYKJÆR JENSEN

 

Så skete det endelig! Svendborg fik vendt udviklingen. Det har været en fantastisk eftersommer. Vores nye slogan: ”Svendborg – stedét i provinsen” er blevet til virkelighed. Svendborg er kommet på landkortet på allerfornemste vis. Den store forløsning kom, da A.P. Møller og Hustrus Fond meddelte, at den havde besluttet at donere 100 millioner kroner til et nyt SIMAC.

Den donation skriver Svendborghistorie. Dette enorme beløb kickstarter udviklingen af en af vores allervigtigste drivkrafter, SIMAC. De maritime uddannelser sikres en strålende fremtid og bliver en vigtig del af de næste 25 års udvikling. Siden er det gået slag i slag. Der tegner sig et politisk flertal for at flytte Søfartsstyrelsen til Svendborg. Den, SIMAC, DanPilot og den nye byret vil samlet skabe op imod 300 jobs, mange af dem af den slags, som har manglet her på Sydfyn. Halberg har overtaget en konkurrent, udvider og skaber mange nye jobs i Svendborg. Som resultat af alt dette får vi mulighed for at tiltrække en helt ny type Svendborger – den højtuddannede familie med ingeniør- og akademikeruddannelser. Det vil ske, fordi begge ægtefæller nu kan finde job, og det bliver til stor gavn for alle de mange dygtige virksomheder, vi har: SH Group, Arnsen Stål, Pureteq, P&S, SSP, Svendborg Brakes, VÅV og mange flere.

 

Den første ”Svendborgdag” er afviklet. Her var en række virksomhedsejere inviteret på besøg for at høre mere om Svendborgs fortræffeligheder. Samtidig arbejdes på at få skabt en mellemlang IT-uddannelse på Sydfyn. Den vil være med til at fastholde og tiltrække mange af de dygtige unge, som ellers må søge den andre steder. Som rosinen i pølseenden er det tillige tanken at etablere endnu en Fremtidsfabrik. Den skal have fokus på maritime iværksættere og IT-folk. Svendborg er således for alvor kommet på landkortet som ”stedét i provinsen” – og byen, hvor de i 2015 knækkede koden og fik vendt udviklingen. Der blive brug for alle gode kræfter i udspredelsen af dette – så derfor husk at fortælle alle I møder om det fantastiske sted, hvor vi bor og arbejder. Fortæl om Svendborgs helt unikke muligheder for bosætning, erhverv, uddannelse og fritid. Det er vores fælles ansvar at få denne viden spredt ud og at få skabt et positivt image for vores by – det fortjener både Svendborg og alle os, der bor her. Der er brug for en massiv ambassadørindsats, og jeg håber, at rigtig mange vil fortsætte det gode arbejde, som nu er grundlagt. Støt op om din by og vær med til at cementere succesen.

 

Jeg ønsker en herlig sensommer til jer alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php