De kalder hende Mrs. Bosch

13. oktober 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

I 56 år har Elektro været i stødet i Svendborg

 

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Allerede som barn var det Christa Hachmann og ikke hendes to brødre, som havde fingrene nede i elektromotorerne i barndomshjemmet på Willemoesvej, hvor hendes far Axel Hachmann havde det elektromekaniske værksted Elektro. Det var derfor ikke overraskende, at det blev hende, som i 1999 blev medindehaver af firmaet sammen med sin far.
I dag er det Christa Hachmann, der siden 2007 har været eneejer af Elektro.


Kvinde som chef i mandefag
Elektro har eksisteret siden 1959 og specialiseret sig inden for el-anlæg i biler, lastvogne og både. Senere har virksomheden også fundet en niche i el-cykler. Men mere om det senere.
I de første mange år var de store kunder Svendborg Værft og konservesfabrikken i byen. Opgaverne var primært reparation og vikling af elektromotorer. Og firmaet kom ud i hele verden. To faste rejsemontører blev sendt ud på skibene i den danske handelsflåde, når noget gik i stykker, og der var brug for hjælp fra dygtige elektromekanikere.
I dag er her hverken værft eller konservesfabrik, og rejsemontørerne er heller ikke længere på lønningslisten hos Elektro. Men mange års erfaring har givet Elektro en status som anerkendte og dygtige fagteknikere inden for fagområdet. Og siden 1960 har Elektro været nordisk Bosch-værksted. Det eneste med en kvinde i chefstolen.
– Jeg har en tysk kunde, som altid kalder mig for Mrs. Bosch, griner Christa Hachmann.

Opdateret med ny viden
Udover at være et helt almindeligt autoværksted, så har Elektro specialiseret sig i fejlfinding i de autoelektriske systemer.

– Vi sørger for hele tiden at være med i udviklingen og er opdateret med kurser, den nyeste teknologi og viden inden for området, siger Christa Hachmann og tilføjer, at to mekanikere på værkstedet er uddannet systemteknikere, som er et krav fra Bosch.

100 km på en opladning
Det er ikke kun biler, som triller ind hos Elektro på Grønnemosevej. Også el-cykler er at finde både i butikken og på el-cykelværkstedet.
– Det er virkelig blevet et hit med el-cykler. Især ældre mennesker har fundet ud af, at det her med at have en el-cykel, det er et fantastisk transportmiddel, når man måske ikke har de samme kræfter mere, eller hvis man, som jeg selv, døjer med slidgigt. Med en el-cykel er det ingen hindring at komme ubesværet frem og tilbage, fortæller Christa Hachmann.
En god el-cykel koster fra 10.000 kroner. Og så får man også et fremragende transportmiddel med et godt batteri, som snildt kører 100 km på en opladning. Og det her med batteriet er en væsentlig ting, hvor man altså får mere for pengene ved at købe en god el-cykel fra starten.
Og skulle din el-cykel gå i stykker hjemme i indkørslen, så har Elektro ’byens ældste bydreng’ på lønningslisten til at hente den ind på værkstedet. Han er 88 år og hedder Axel Hachmann.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php