Hvilken smartphone skal jeg vælge?

13. oktober 2015

 

AF ALLAN BOJSEN, bojsenit.dk

 

Tit bliver jeg spurgt:

– Allan! Min smartphone er ved at være udkørt. Hvilken smartphone vil du anbefale mig at investere i?

 

Se, det er et virkelig godt spørgsmål. Forestil dig, at du tager ind til Punkt 1 i Svendborg Storcenter, stiller dig hen til disken og spørger den flinke ekspedient:

– Vores komfur skal skiftes ud. Hvad skal vi købe?

 

I begge tilfælde er der en række forhold, der skal afklares, inden det store køber-gen rykker i spil. I de fleste tilfælde er det dit behov, som bør afgøre, hvilket apparat du investerer spareskillingerne i. Hvis vi vender tilbage til spørgsmålet om den kommende smartphone, er der en lang række forhold, som du bør forholde dig til. Lad os se på nogle af disse:

 

Hvad bruger du din smartphone til?
Er du konstant på Facebook, og surfer du på internettet meget af tiden? Eller bruger du primært din telefon til det, den hidtil var konstrueret til: at ringe til folk? Og er du den store SMS-haj, der sender den ene besked efter den anden? Og hvad med Snapchat – er du hoppet med på den galej? Lad være med at købe en Porsche, hvis du primært bruger bilen til bykørsel!

 

Skærmstørrelsen?
Smartphones fås i dag med både mindre og enorme skærme. De almindelige smartphones har en skærm på 3-4 tommer, mens de nyere smartphones har skærme på 5 tommer og opefter. De helt store kaldes populært for phablets, fordi de er en mellemting imellem en phone og en tablet. Nogen foretrækker en stor skærm, hvis de for eksempel surfer meget på nettet og læser nyheder i et rask væk. Andre kan nøjes med mindre skærme, hvis den primære brug handler om telefonering, småbeskeder og den slags. Tænk også på opløsningen – hvor lækkert skal ikoner og andet vises på skærmen?

 

Vægten?
Hvis du ringer til mange mennesker hver dag, har vægten hurtigt en vis betydning for dig (medmindre du anvender headset). Tro mig, det er ingen fornøjelse at tale i telefon flere timer dagligt, hvis telefonen er alt for tung. Vægten afhænger ofte af skærmstørrelsen, så lur hele tiden på, hvad dit behov er.

 

 

Batteri?
Her i huset er det efterhånden en indgroet vane at sætte telefonen til opladning, når vi går i seng. Bemærk, at det faktisk er en dårlig idé, idet sådanne opladningsdimser kan bryde ud i ildebrand. Nå, men vi har vænnet os til at lade apparatet op en gang i døgnet, fordi de bruger meget strøm. Min gode ven, Jan, hoverer stadig over, at han kun behøver at lade sin gamle Nokia op en gang om ugen… Men spørg til batteriets størrelse, næste gang du skal skifte telefon. Jo flere mAh, jo bedre batterilevetid pr. opladning.

 

Der er naturligvis mange andre faktorer i spil, når du skal vælge din næste smartphone: Er kameraet godt nok? Hvor meget kan telefonen holde til? Er forbindelsesmuligheder up to date? På mange websites kan du sammenligne telefonernes specifikationer og ud fra dette måske afgøre, hvilken smartphone som skal bringes i hus næste gang. Phonearena er et glimrende sted at starte (selv om det er på engelsk).

 

www.phonearena.com/phones

 

 

 

 

Tidens hotte smartphones
Hvis du alligevel er pjattet efter at få fat i en af tidens absolut hotteste smartphones, skal du alligevel have et par forslag med på vejen. I starten af september var jeg på IFA-messen i Berlin, hvor de nyeste produkter i den elektroniske verden præsenteres. Her får du et uddrag fra nogle af standene. Bemærk, at priser altid er vejledende …

 

Samsung S6 Edge+
Samsung er lidt af en gigant inden for smartphones, og deres modeller er meget flot anmeldt her, der og alle vegne. Deres nyeste flagskib hedder S6 Edge+. Pris: lige omkring 7.000 kroner.

 

OnePlus 2
OnePlus er en kinesisk virksomhed, som vil sælge moderne og højteknologiske smartphones til lavpriser. Deres OnePlus 2 er nyeste skud på stammen, og her få du efter min mening meget kvalitet til prisen. Problemet er, at du skal inviteres for at få fingrene i denne smartphone. Pris: cirka 3.000 kroner

 

iPhone 6s
Apple skal efter min mening have æren for, at smartphones er blevet så populære. Deres iPhone gjorde det muligt for alle i verden at forstå at anvende en smartphone. Deres nyeste iPhone 6s er på trapperne. Forventet pris: 7.000 kroner

 

Moto X Style
Motorola sender en ny serie af deres X-modeller på gaden. En af de interessante er deres Moto X Style, som er en attraktiv telefon til en pris, der er til at forstå. Pris: cirka 3.500 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php