I kunstens verden er intet låst

20. oktober 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

“Duften af hybenroser og havvand blandede sig med sensommerens skønhed og strejf af melankoli. Jeg gik ad stien med perlesten. Hvide sejl lyste på det skumringsblå vand. Det var en sjælden smuk aften i slutningen af august, sådan en som man kunne få lyst til at forsvinde dybt ind i”.
Sådan indledes kapitel 1 i Nanna Grønbech Petersens kommende bog: Glasvæggen. Og hvordan kan jeg så vide det, når bogen endnu ikke er udgivet? Det kan jeg fordi, at forfatteren har valgt at dele brudstykker af sin nye bog løbende på bloggen blog.ngpart.com, som hun har givet overskriften: Glasvæggen – en roman bliver til.

– Det er for mig en helt ny og anderledes måde at arbejde kreativt på; at dele mine betragtninger og tanker i tilblivelsen af min nye bog Glasvæggen, fortæller Nanna Grønbech Petersen.

 

Magisk realisme
Glasvæggen er den anden bog som Nanna Grønbech Petersen skriver. Hun har tidligere udgivet fantasy børnebogen: Magda på dragernes planet, som handler om pigen Magda, der føler sig svigtet af sine forældre, der hele tiden skændes og har travlt med deres arbejde. Men så en aften møder hun drageungen Dragild, og sammen rejser de til dragernes planet.

En god bog, som også handler om venskaber og om at huske på de sande og gode værdier i livet, om kærligheden, fantasien, nærværet og tiden sammen.

Hendes nye bog, som hun selv beskriver som ‘magisk realisme’, er meget inspireret af Thurø og især de lidt krøllede og lidt skæve omgivelser på øen.
– Thurø er på mange måder utrolig spændende – ikke kun for os, som bor og lever her, men også for resten af verden. Prøv bare at gå en tur ved Gambøt Havn og lad dig rive med af stemningen omkring de gamle fiskerhuse, det er faktisk lidt syret, smiler Nanna Grønbech Petersen.

Det ligger endnu ikke fast hvornår Glasvæggen er færdig og klar til udgivelse. Men følger man bogens tilblivelse på bloggen, hvor såvel billeder som ord fortæller om forfatterens tanker til bogens indhold, så kan det blive meget svært at vente.

 

Vend bøtten
Det er ikke hver dag, at man oplever en kunstner som Nanna Grønbech Petersen. For udover at være forfatter er hun også billedkunstner, fotograf og mor til tre børn i alderen 0-8 år. Hun bor og lever på Thurø med sin mand og børnene med smuk udsigt over sundet.
– Jeg elsker havet, og finder stor inspiration her både til at skrive og male, forklarer Thurø-kunstneren, som viser mig rundt i hjemmet på Hjaltesvej, hvor hendes kunst pryder væggene i stort set alle rum. Og mangfoldigheden i pennestrøgene fortæller om en kunstner som spænder bredt.
– Jeg har elsket at tegne og male lige fra jeg var helt lille. I teenageårene gik jeg på Svendborg Kunstskole og senere på en designlinie i København. Kunsten har været en rød tråd i hele mit liv, fortæller Nanna Grønbech Petersen, som i øjeblikket udstiller 22 af sine malerier på Svendborg Sygehus.

I skrivende stund er det bogen Glasvæggen som er omdrejningspunktet for Nanna Grønbech Petersen. Og om det handler om at skrive eller male gør ikke den større forskel for kunstneren fra Thurø.

– Det jeg elsker ved kunsten er, at intet er låst. Man kan vende bøtten, lige når man vil det, og det hele kan tage en helt ny og uventet drejning, siger Nanna Grønbech Petersen.

 

blog.ngpart.com

ngpart.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php