Amerikansk mesterguitarist lander i Svendborg

27. oktober 2015

Den amerikanske guitarist Michael Gregory Jackson gæster Giant Steps med sin danske kvartet på årets Spil Dansk Dag torsdag aften d. 29. oktober.
www.giantsteps.dk

 

Hæder til Giant Steps – som nu kvitterer med spændende koncert

 

Giant Steps får besøg af mesterguitaristen Michael Gregory Jackson, der i fire årtier har beriget den amerikanske og internationale jazzscene – og var en hovedfigur på den eksperimenterende scene i New York i slutningen af 70-erne og starten af 80-erne. Hans kompositioner og spil sprudler af ekspressivitet, men rummer samtidig en sjælden lyrisme. Gregory Jackson har desuden været involveret i mere rockmusikalske genrer og har som både musiker og producer arbejdet sammen med mange forskellige prominente artister f.eks. Oliver Lake, Mick Jagger, Steve Winwood, Archie Shepp og Carlos Santana.

 

Guitarguruen har besøgt Danmark flere gange, og under sit seneste ophold i 2012 dannede han kvartetten Clarity, hvor et nærmest telepatisk sammenspil er opstået med den fortrinlige saxofonist Simon Spang-Hanssen. De bliver tæt fuldt op af en super kreativ rytmegruppe –  den rutinerede bassist Niels Præstholm og en af landets unge fremadstormende trommeslagere, den kun 20-årige Matias Wolf. Med rødder i blues, eksperimenterende jazz, rock og funk skyder kvartetten det ene sprøde og råswingende nummer af efter det andet.  Alt sammen sker på Arne B torsdag d. 29. oktober kl. 20 på årets Spil Dansk Dag.

 

Koncerten er en gave fra brancheorganisationen DJBFA / Sangskrivere og Komponister, som ønsker at hædre Giant Steps for sit arbejde med at skabe et sprudlende musikliv med udgangspunkt i lokalområdet. Som en ekstraordinær tak for den store indsats har 1600 komponister og sangskrivere besluttet, at Giant Steps og ni andre udvalgte musikforeninger får en ekstra musikoplevelse på årets Spil Dansk Dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php