Grønt lys fra ministeren for Øhavscenter Christiansminde

30. oktober 2015

 

Svendborg Kommune får dispensation i at bygge helt ud til kysten med Øhavscenter Christiansminde

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Et Øhavscenter ved Christiansminde er blandt de ti projekter som i dag er blevet godkendt til at være en del af den forsøgsordning, som betyder, at der bliver bygget nye projekter helt ud til de danske kyster.
Det betyder, at Svendborg Kommune får dispensation for Planloven i at bygge helt ud til kysten – og måske enda også helt ud i vandet – hvis det projekt som Hotel Christiansminde nu har fået godkendelse fra Erhvervs- og vækstministeriet til at arbejde videre med, føres helt ud i livet.

Opgør med Planloven
Forsøgsordningen med at give dispensation i forhold til kystnære bebyggelser er en del af det opgør som regeringen vil tage med Planloven, hvor man ønsker at give en lang række kommercielle projekter rundt om i hele Danmark mulighed for at løfte kyst- og naturturisme i udkantskommunerne. 
Men der er tre kriterier som først skal opfyldes, for at projekterne kan blive en realitet. De skal tiltrække (udenlandske) turister og kunne etableres i tilknytning til eksisterende turistmæssige aktiviteter. Desuden skal de kunne indpasses arkitektonisk og under særlig hensyntagen til den omkringliggende natur og landskabet.

Muligheder og skepsis
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen præsenterede her til formidag sammen med fødevareminister Eva Kjer Hansen de ti projekter der er udvalgt, og som drejer sig om Ringkøbing-Skjern, Vordingborg, Sønderborg, Lolland, Stevns, Varde, Hjørring, Gribskov, Norddjurs og Svendborg.
– De er 10 projekter som der er givet dispensation til at arbejde videre med, vil uden tvivl vil være med til at trække flere turister til de danske kyster og skabe vækst og arbejdspladser lokalt. Det er projekter med høj kvalitet, som vil kræve en samlet investering på fire milliarder, udtaler Troels Lund Poulsen til Berlingske.

Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur for Sydfyn advarer om uoprettelige og massive indgreb i kystlinien i og omkring Christiansminde, som følge af dispensationen for Planloven. Således forholder foreningen sig dybt kritisk til den kunstige ø som i projektet tænkes opført i sundet.

De ti projekter skal nu igennem en nærmere planlægning og godkendelse i de enkelte kommuner, inden de kan blive gennemført. 

 

Se projektet for Øhavscenter Christiansminde her
 


Illuistration: Arkitekt Per Weber

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php