300 forslag til Svendborgs Kulturkanon

2. november 2015

 

Liste med 64 emner til afstemning_Svendborg Kulturkanon

 

Det væltede ind med forslag, da Svendborg Kommune spurgte borgerne hvem og hvad, der skulle med i Svendborgs kommende kulturkanon.

 

Over 300 forslag kom ind fra borgerne i Svendborg Kommune. De mange forslag er nu skåret ned til 64 efter et tværfagligt redaktionsudvalg har gennemgået dem. De 64 forslag er delt ind i otte forskellige kategorier: Historiske personer og miljøer, Natur og Steder, Arkitektur og design, Traditioner og begivenheder, Sport og fritid, Kunst, Det maritime og Det unge.
De sendes nu til afstemning via kommunens hjemmeside.

Vi skal have 32 emner med i den endelige Kulturkanon, der skal repræsentere Svendborgs kulturliv i meget bred forstand, siger kulturkonsulent Birgitte Skriver Møller, Svendborg Kommune.

Svendborg Kommune spurgte borgerne: Hvad er du stolt af ved dit lokalområde? Hvad viser du frem til dine gæster? Hvad synes du alle skolebørn skal have kendskab til? Er det Egebjerg Bakker, GOG, Forsorgsmuseet eller noget helt fjerde, der skal kanoniseres?

Fra mandag den 2. november til den 15.november kan borgerne stemme via kommunens hjemmeside.
Kulturkanonen kommer til at indeholde de fire emner i hver kategori, der får flest stemmer, altså 32 emner. Svendborg Kommunes kulturkanon offentliggøres d. 19. november.

Kulturkanonen skal bruges til at fremhæve Svendborgs særlige kvaliteter og skabe retning for formidling og promovering – også i strategisk sammenhæng.

– Konkret skal der udvikles aktiviteter, der kan styrke bosætning og turisme, men også indgå i undervisnings- og fritidstilbud. Det kan være i form af en publikation, hjemmeside, undervisningsmateriale, guidede ture, info-skilte, videospots, e-kort, postkort samt andre kommunikationskanaler, fortæller Birgitte Skriver Møller.

 

Du kan følge med på hjemmesiden www.facebook.com/svendborg 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php