Svendborg får demensby i 2016

24. november 2015

Bryghuset Plejecenter, bliver rammen for den kommende demensby
(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

Danmarks måske første demensby forventes at stå klar i Svendborg i efteråret 2016.

 

Økonomiudvalget i Svendborg Kommune har den 17. november 2015 godkendt etableringen af en demensby i Svendborg Kommune. Svendborg Demensby bliver etableret på det allerede eksisterende plejecenter Bryghuset/Bryggerlunden i Svendborg midtby og får navnet Bryghuset – Svendborg Demensby.

En demensby er en ”by i byen”, hvor borgere med demens kan leve med deres sygdom med værdighed, tryghed og livskvalitet, og gøre de ting, de under normale omstændigheder ville have gjort i deres liv. Byen vil bestå af boliger, fælles indearealer med mulighed for aktiviteter, café, o.l. og et stort rekreativt udeareal.

 

Svendborg Kommune ønsker med etableringen af Svendborg Demensby at understøtte kommunens vision om at skabe et demensvenligt samfund, som giver mennesker med demens mulighed for et godt hverdagsliv. Formand for Social og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune, Hanne Ringgaard Møller forklarer:

 

– I Danmark lever ca. 84.000 borgere med demens, og sygdommen er i vækst. I Svendborg Kommune lever mere end 1.000 borgere med demens og det tal forventes fordoblet inden for de næste tyve år. Politisk har vi i Svendborg Kommune et højt ambitionsniveau i forhold til at skabe udvikling på demensområdet til gavn for kommunens borgere. Jeg er rigtig glad for, at vi med etableringen af Bryghuset Svendborg Demensby bliver en af de første kommuner i Danmark, som giver mennesker med demens mulighed for at leve i en demensby, hvor de kan bevare deres selvbestemmelse og færdes trygt. Vi ønsker, at Svendborg Kommune er i front på demensområdet, og at demensbyen skal være med til at sikre kontinuerlig udvikling og forskning på området på højt niveau, lyder det fra Hanne Ringgaard Møller.

 

Etableringen af Bryghuset Svendborg Demensby er ikke ensbetydende med, at der ikke skal være demensenheder på kommunens øvrige plejecentre.

 

– Vi har i dag nogle velfungerende demensafsnit med høj faglighed og tværfagligt samarbejde på andre plejecentre i kommunen. De steder vil vi fortsat have brug for. Med Bryghuset Svendborg Demensby får vi mulighed for målrettet at arbejde med gode rammers betydning for demente borgeres trivsel. Det vil give viden og erfaring, som de øvrige plejecentre også vil profitere af, siger Hanne Ringgaard Møller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php