Ollerup Efterskole opfører ny koncertsal

25. november 2015

Forstander ved Ollerup Efterskole, Jesper Vognsgaard, glæder sig til at kunne vise en ny koncertsal frem, med plads til tre gange flere tilskuere end den eksisterende sal, som han her står i.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

10 millioner kroner er i hus. Så nu er det en realitet, at Ollerup Efterskole har den nødvendige kapital til at bygge en helt ny koncertsal med 425 siddende pladser.

 

Arbejdet med at realisere en rigtig koncertsal i Ollerup giver nu resultater! Gennem flere år har Ollerup Efterskole arbejdet ihærdigt på at realisere ambitionerne om at opføre en koncertsal til glæde for alle borgere på Sydfyn.

De sidste to år har Ollerup Efterskole været i tæt dialog med to af landets største fonde – men har fået afslag på ansøgningen. Dette har dog ikke taget lysten fra folkene i Ollerup, som arbejder fortrøstningsfuldt videre!
– Da det ikke er lykkes at rejse midler til at opføre et samlet Musica Sydfyn, har vi ændret i strategien, så det nu er vores ambition at opføre Musica Sydfyn i flere faser, hvorefter vi opfører selve koncertsalen indenfor 1-1,5 år og siden hen, når økonomien tillader det, at tilføje en foyer, ekstra scenefaciliteter, kunstnerfaciliteter, depoter osv., siger forstander Jesper Vognsgaard, og fortsætter.

– En ny koncertsal vil komme Sydfyn til glæde og gavn. Der er stadig tale om en sal af betydelige dimensioner, som vi ganske enkelt mangler her i området til større musikalske og kunstneriske oplevelser, lyder det fra Jesper Vognsgaard

Forud for arbejdet er der foretaget en grundig research for at kunne udarbejde et veldokumenteret materiale. Skolen har købt 7.000 m2 jord vest for Ollerup Efterskole og lokalplanen giver tilladelse til at opføre en skolebygning/koncertsal. Herudover har de sparet sammen + opnået donationer, så der på nuværende tidspunkt rådes over ca. 10 mio. kr. Hertil kommer en lånefinansiering på et større beløb gennem bank og vækstfond. Dette er tilstrækkelig til at bygge salen – excl. lyd- og lysudstyr. Næste fase af Musica Sydfyn vil blive opført, når økonomien tillader det.

 

Mange brugere
Ollerup Efterskole har tidligere indhentet en række positive tilkendegivelser fra mulige samarbejdspartnere/brugere af salen (bl.a. Svendborg Kommune, BaggårdTeatret og Den Fynske Opera). 

– Vi forventer en mulig synergi ved et samarbejde med Ollerup Gymnastikhøjskoles store og markante nye tiltag i form af multiarenaen.  Hertil kommer, at Ollerup Efterskole er ved at etablere et samarbejde med en række folkeskoler i Svendborg under lov om åben skole (omkring morgensang og kor) samt at vi er i gang med et spændende udviklingssamarbejde med Svendborg Gymnasium om at oprette en ny æstetisk gymnasial linje fra 2017. I disse samarbejder vil den kommende sal for alvor komme i brug – til glæde og gavn for mange unge mennesker.

 

Lokale donationer
Pengene til projektet er kommet fra lokale sponsorer og via folkeaktier. Fynske Bank Fonden har doneret 1 million kroner til projektet og er dermed den absolut størte sponsor.
– Vi er meget taknemmelige og glade for den store opbakning og de mange positive tilkendegivelser og de mange donationer fra såvel erhvervslivet som private.

Bestyrelsen bag Ollerup Efterskole – sang og musik vil primo februar igangsætte det store projekt, hvor de midler, vi har rådighed over vil bliver bragt i spil, siger Jesper Vognsgaard.


Ollerup Efterskole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php