Nytårskur med udbredt optimisme

13. januar 2009


En forventningsfuld borgmester, en festlig kulturudvalgsformand og en musiktalent prismodtager med sin jazz trio, skabte stemning på årets nytårskur.

Vi er den mest udviklingsorienterede kommune på Fyn, og en af landets mest attraktive kommuner at bosætte sig i. Sådan viser en image-analyse, der havde analyseret danske kommuners image – en analyse som blev lavet for at give de enkelte kommuner et udvidet grundlag for deres fremtidige profilering og kommunikation. Netop denne analyse havde Borgmester Lars Erik Hornemann (V) valgt at bringe med ind i sin tale til Svendborg Kommunes Nytårskur i lørdags i byrådssalen.
-Vi har rigtigt meget at byde på, så der er god grund til at gå 2009 positivt i møde. Sagde borgmesteren, som også var forventningsfuld til om Svendborg ville få prisen som årets idrætskommune, hvilket han få timer senere fik bekræftet da Svendborg blev kåret som årets idrætskommune 2008 ved gallashowet Sport 2008 i Herning.

Første spadestik til Kulturhus Svendborg i år
En tæt pakket byrådssal vidnede om, at mange borgere gerne vil bakke op om initiativet om en fortsat nytårskur. Man kunne måske endda forestille sig at endnu flere ville dukke op, hvis rammerne var en anelse mere rummelige. Dette skulle den nye forretningsfører for Kulturhus Svendborg Jan Aaskov nok kunne stille til rådighed, måske endda allerede til nytårskuren i 2011. Jan Aaskov fortalte på nytårskuren om Borgerforeningens store ombygning til et helt nyt 3.200 kvm stort multikulturhus midt i Svendborgs bykerne, som forventes igangsat allerede til sommer, efter den sendes i udbud omkring 1. maj. Skitserne som her arbejdes udfra, er udarbejdet af Praksis Arkitekter og indeholder en om- og tilbygning til Borgerforening for et samlet anlægsbudget på 33.950.000,- kr. Det nye forslag tilstræber at ombygge de eksisterende forhold på en nænsom måde og kun at tilføje nyt i begrænset omfang. Jan Aaskov glæder sig til arbejdet med at få skabt et kulturhus midt i Svendborg by, som Sydfynboerne kan være stolte af.

Sang, jazz og hyggesnak

Nytårskuren bragte også på festlige musikalske indslag fra først 4. klasse på Gudme Skole, som i anledning af afslutningen på Sangens År 2008, havde indøvet et par dejlige numre, der med flot sang blev fremført så det kunne høres gennem hele administrationsgangen på rådhuset. Modtageren af Svendborg Kommunes Musiktalentpris 2008, Simon Duun, viste for anden gang sine musikalske færdigheder i byrådssalen, da han på klaver sammen med sin jazz-trio: Martin Loeb på guitar og Jan Bjarnason på kontrabas, skabte den rette stemning til hyggesnakken i afslutningen af nytårskuren 2009.

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php