Hønen eller ægget?

1. december 2015

Leder – mitsvendborg.dk – MAGASIN, dec.


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Redaktør, mitsvendborg.dk

 

Den har vi hørt før. Og hver gang drages vi et øjeblik i tvivl om, hvad der kom først.
Så lad os bare gøre det igen. Ordene er: erhverv (og/eller) kultur.
Et velfungerende bysamfund bygges op om et driftigt erhvervsliv. Det giver kroner i kommunekassen, som således understøtter mulighederne for at skabe grobund for kulturlivet.

Eller:

Et rigt udbud af kulturaktiviteter tiltrækker mennesker. Og hvor der er mennesker, er det også attraktivt at etablere sig som virksomhed.

Når virksomhedsejeren kigger på, hvor det kan være interessant at lægge sin virksomhed, så handler det i høj grad også om, hvad området tilbyder af kreative udfoldelsesmuligheder. Er her noget at komme efter for medarbejderne, når fyraftensfløjten har lydt? Kan der tiltrækkes kvalificeret arbejdskraft udefra, fordi virksomheden ligger et spændende sted med masser af oplevelser?

Virksomheder tiltrækker ikke kulturliv – men det modsatte gør. Det er derfor et kæmpe aktiv for enhver virksomhed at placere sig i et område med et rigt kulturliv.

Når Svendborg Kommune lancerer en kulturkanon, hvor det er svendborgenserne selv, der peger på, hvilke kulturelle værdier vi synes bedst om, så er det ikke grebet ud af den blå luft. For hvem er bedre ambassadører for en by end de mennesker, som bor og lever her.

Det styrker naturligvis vores bosætning og turisme med en rettesnor, som beskriver, hvad vi finder uomgængeligt i Svendborg.

I mitsvendborg.dk – MAGASIN får du både det brede billede af byens kulturliv og den gode erhvervshistorie. For ægget kom jo før hønen – ikke sandt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php