Kulturkanon til fornyet debat

3. december 2015

(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

Svendborgs kulturkanon får et skud i bøssen mere

 

Svendborgs første kulturkanon skal til fornyet debat.
Det blev konklusionen, da medlemmerne af erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalget havde kulturkanonen på dagsorden på deres seneste møde. En beslutning der blev enstemmigt vedtaget af udvalget.

Alle var enige om, at kulturkanonen og borgernes engagement samt afstemning til kulturkanonen havde været en god proces og bidraget til debat, sådan som det var meningen med kulturkanonen.  Men politikerne havde også behov for, at kulturkanonen i den nuværende form, blev sat til yderligere debat. Det skal ske i 2016, hvorefter der sidst i 2016 skal lægges en plan frem for en endelig kulturkanon.

 

Udvalgsformand Henrik Nielsen (C) forklarer beslutningen således:

– VI har stor respekt for den sammensætning af kulturkanonen som de 2.278 borgere, der har stemt i forbindelse med forslaget til kulturkanonen, og som er resulteret i de 32 emner, som kulturkanonen har nu. Men vi ser netop det som et forslag, som vi gerne vil bruge 2016 på i samarbejde med borgerne i Svendborg, at diskutere videre, siger Henrik Nielsen.

Han erkender, at udvalgets beslutning kan ses som om, at udvalget ikke vil lytte til borgerne, og det resultat, som er de er kommet frem til.

– Det er dog ikke meningen. Tværtimod ser vi det som et engageret indspark til kulturkanonen.  Det  har vi så valgt at arbejde videre med. Og mit håb er, at vi også i 2016 vil få positive og konstruktive input, når debatten fortsætter om kulturkanonen. Således at vi til slut når frem til en kulturkanon, som så mange som mulige i Svendborg kan bakke op omkring, siger Henrik Nielsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php