Kulturpriser til teaterchefen og rockrødderne

7. december 2015

Teaterchef ved BaggårdTeatret Jakob Bjerregaard Engmann og heavyrockbandet Shred modtog i fredags Svendborg Kommunes Kulturpriser 2015

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Skrå brædder og rå spader løb med årets kulturpriser

 

Det kræver sit, at yde en ekstraordinær indsats for at sætte Svendborg på det kulturelle landkort. Og det er kriteriet for at blive nomineret til en af Svendborg Kommunes Kulturpriser.
I år var ingen undtagelse, og der var skarp konkurrence mellem de nominerede, som var udpeget ud af i alt 37 indstillede kandidater. Det blev i år således Rytmisk Musikforening Giant Steps,
 Sofie Christiansen – kunstnerisk leder af sART Danseteater 
og Jakob Bjerregaard Engmann – teaterchef for BaggårdTeatret – Svendborg Egnsteater, som skulle dyste i slutspurten om den eksklusive kulturpris.

Prisen gik til Jakob Bjerregaard Engmann som også var nomineret i 2014. Begrundelsen lød, at teaterchefen udviser et engagement langt udover det forventelige og spiller en aktiv rolle i kulturdebatten i Svendborg. Hans evner i at kommunikere med alle rækker langt, og er et kæmpe aktiv for hele Svendborg og Sydfyn.

– Jakob har formået, at sætte Fyns eneste egnsteater på landkortet – både lokalt og nationalt, sagde formand for kulturudvalget, Henrik Nielsen (K) ved prisuddelingen i Borgerforeningen i fredags.

Sidste år gik kulturprisen til organist og kreativ musikalsk iværksætter, Povl Christian Balslev.

 

Unge talenter fra Harmonien
Ungdomstalentprisen gik i år til de fem hårdslående rockere i heavybandet Shred; Daniel Toudal Johansen (vokal/guitar), Rasmus “Zapp” Hjortebjerg (guitar), Gustav Lerche Hansen (guitar), Benjamin Koniouchkov (bas) og Sebastian Bergmann (trommer).

Orkestret er, som mange andre unge talentfulde upcoming musikere fra Svendborg, udklækket fra Harmonien på toppen af Møllergade, og orkestret spiller et mix af rå 80’er heavy fulgt up to date med bandets egne fingeraftryk og et snert af D:A:D. Shred er aktuelle med singlerne Rebels Speech og Lose It All, Første singlen; Rebels Speech, gav dem titlen som Ugens popcorn, hos Radio Diablo Svendborg. Svendborgbandet spiller iøjeblikket koncerter på livet løs, og de har fornyligt spillet support gigs for metalbandet Illnath og Carpark North.

Oplev Shred live fra en koncert i Vega i København tidligere på året her

 

Med kulturprisen følger en skulptur samt en cittaslowkurv med kulturgavekort.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php