Om et halvt år er den klar

7. december 2015

(Illustration: Kristine Jensens Tegnestue)

 

Trappen mellem Møllergade og Trafikcentret bliver flot og indbydende

 

AF PER VINCENT

 

Det er ikke bare en simpel trappe, vi får mellem Møllergade og Trafikcentret. Når den er færdig til maj næste år, kan den bruges til meget mere end bare at gå op og ned ad.

Der bliver plads til små koncerter, loppemarkeder og et egentligt udsigtsplateau.

 

Kunst på trappen
Bredden kommer til at variere mellem fire og syv meter fra passagen ved Møllergade ned til Toldbodvej, og et plateau cirka midt på bliver bygget ved siden af selve trappen.

Det plateau vil, lige som udsigtsplateauet, der bliver bygget lige neden for passagen, give plads til kunst og beplantninger alene for oplevelsens skyld, så hele konstruktionen kan blive et sted, hvor man også har lyst til at opholde sig.

Belægningen bliver den, vi kender allerede fra Ramsherred, Lilletorv og Møllergade, nemlig granit og lys beton.

 

Lys på trappen
Belysningen bliver indrettet sådan, at den kommer til at understrege de tre ”afsnit” eller flader på trappen og langs kanterne i passagen. Samtidig med at belysningen bruges som en integreret del af hele komplekset, skal det også skabe tryghed og sikkerhed for dem, der færdes der.

Som det ser ud nu, bliver det lysmaster, men der tales også om at lave en lav, direkte belysning på selve trinene, uplights på beplantningerne og træerne og langs kanterne.

Så belysningen af vores nye trappe bliver både stemningsskabende og sikkerhedsskabende.

 

Buske og træer på trappen
Netop fordi trappen jo er en del af Den Grønne Tråd, gøres der meget ud af beplantningerne, og også på trappen bliver der plantet flere sumpege, som vi kender fra Ramsherred og Lilletorv.

De er valgt, fordi de er såkaldt letløvede og lader lyset trænge igennem. Rundt om på hele konstruktionen bliver der sat bænke og plinte og affaldskurve.

Så kommer der stauder og prydgræs og andre planter lige som dem i Krøyers Have.

Ved foden af trappen, altså på Toldbodvej, bliver der plads til cykelparkering og mindre arrangementer, for eksempel koncerter eller loppemarkeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php