Der ligger en bank midt i byen

10. december 2015

Fra venstre: Christian Ulrich og Thomas Duvander, der er afdelingsledere for privatkunder. Til højre filialdirektør Henrik Borup Jeppesen.
Forrest er det Sydbanks egen maskot, Rasmus Klump, som i mindre størrelse fås som sparebøsse for alle børn under 7 år sammen med en Rasmus Klump Konto i banken.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Nærhed i relationer er afgørende for Sydbank. Og det er samtidig en god forretning

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Facaden på den flotte gamle bygning på Klosterplads taler sit eget sprog. Det var her, Svendborg Bank blev grundlagt i 1872. Det er her, at rødderne er forgrenet under hele byen.
På den modsatte side af bygningen, mod Brogade, er en ny facade, som med sin skarpskårne arkitektur både tilpasser sig den eksisterende bygningsmasse og tilfører byen ny arkitektur. En facade, som udviser mod og selvstændighed og bygningsmæssig tyngde set i forhold til den eksisterende gamle bygningsmasse.

På hver side af bygningen er her indgang til Sydbank. Indgangen fra Klosterplads indikerer det gamle og velfundamenterede. Indgangen fra Brogade viser det nye og fremsynede. Mangler én af delene, falder bygningen sammen. Og netop heri ligger symbolikken i Sydbanks grundfundament.

 

Vi kender svendborgenserne godt
Bankdirektør Henrik Borup Jeppesen sidder lige inden for døren mod Brogade. Han sidder ikke i et palisanderiklædt kontor på 1. salen og ryger cigarer med erhvervslivet. Nej, han er med, direkte hvor det sker lige midt i banken. Allerede her får man fornemmelsen af de tætte relationer til kunderne, som kendetegner Sydbanks dybe forankring i det sydfynske.

Jeg bliver taget imod af Christian Ulrich, som er afdelingsleder for privatkunder i Sydbank. Det har han været i en god måneds tid, og han har en lang karriere inden for finanssektoren med sig. Og så er han tidligere kaptajn i forsvaret.
– Det er allerede som om, at jeg har været her altid, smiler Christian Ulrich og fortæller om, hvor vigtigt det er, at alle kender hinanden godt, og at alle kender svendborgenserne godt.
– Vi skal huske på, at en by som Svendborg er bygget op om netværk og forskellige relationer. Vi skal vide, hvad der rører sig og favne bredt, siger Christian Ulrich.

 

Kundetilfredshed helt i top
Sydbank er det 4. største pengeinstitut i Danmark. De gik ud af 2014 med det bedste årsresultat i syv år og med rekord i udbetaling af udbytte til Sydbanks 130.000 aktionærer.
Det er også den bank, hvor kundetilfredsheden ligger helt i top. Således ligger Sydbank på nuværende som nummer ét i kundetilfredshed for erhvervskunder og som nummer to for privatkunder målt på de seks største pengeinstitutter i Danmark.

Christian Ulrich vurderer, at dette skyldes tre parametre: relationer, tilgængelighed og hastighed.
– Som mange andre pengeinstitutter så mærker vi jo også den digitale tidsalder, vi lever i.
Vi klarer mere og mere selv og behøver ikke nødvendigvis ned i banken hver gang. Hos Sydbank vægter vi den personlige kontakt højt. Og man skal ikke igennem en telefonsluse for at komme til at tale med os direkte. Tilgængeligheden er ligetil. Det giver hurtigere svar, og det giver tilfredse kunder, forklarer Christian Ulrich og understreger igen vigtigheden af nærheden i relationerne.

– Hvis vi nu solgte paraplyer, så er jeg sikker på, at vores kunder ville have en forventning om, at vi ikke kom og forlangte paraplyen tilbage, når det blev regnvejr. Og derfor bygger vi vores forhold til kunderne på de langsigtede relationer. Vi er der også, når der er brug for os, når det går op ad bakke, siger Christian Ulrich.

 

På vejen ud af Sydbank bliver jeg pludselig i tvivl, om jeg skal vælge udgangen mod Klosterplads eller den mod Brogade. I virkeligheden gør det ingen forskel. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php