Det er spændende og farligt – og dejligt

11. december 2015

 

Utroskab er også ødelæggende, og flere og flere af os gør det

 

AF PER VINCENT

 

Vi kan godt gå ud fra, at hver tredje af os er utro, både kvinder og mænd, og tallet er stigende. December og januar er højsæson for parterapeuter.

Når kæresten eller ægtefællen efterhånden er blevet lidt kedelig og måske oven i købet irriterende, når det er meget småt med den i øvrigt forudsigelige sex, eller der slet ikke er noget, begynder det at rumstere.

Pludselig er der et eller andet over naboen, du ikke har lagt mærke til før, børnenes lærer er jo egentlig dejlig, og kollegaen har faktisk en inciterende charme og en smækker talje. Så begynder flirten, og allerede der er du godt på vej til at være utro.

 

Vi gør det alligevel
At have sex med en anden er utroskab, men det er der også så meget andet, der er, for grænserne er meget forskellige. Du må gerne danse kinddans til julefrokosten, men må din partner? Du må gerne flirte og kysse lidt sådan bare for hyggens skyld, men må din partner? Og husk lige på, at du også selv kan være kedelig og irriterende.

At få en tagsten i hovedet er et uheld, det er utroskab ikke. Det er et valg, og der er ingen undskyldning for at lægge et tillidsforhold i ruiner. Utroskab er ret beset manglende respekt og fyldt med løgne, vi gør det alligevel, for det er spændende, farligt og bekræftende.

Ud over et parforhold der kører mest på rutinen dag ud og dag ind, er tiden også en katalysator for den stigende tendens til utroskab. Den evige jagt på individualiteten, som præger både arbejdslivet og privatlivet, er ødelæggende på mange områder i livet, og overbevisningen om, at ”jeg skal også have det sjovt, det er mit liv, jeg gør hvad der passer mig”, får moralen til at skride og gør det nemmere for nogen at være utro.

 

Mænd er mest utro
Nej, den holder ikke længere, forskellige undersøgelser i USA viser, at det er cirka fifty/fifty. En undersøgelse i Danmark viser, at hver tredje københavner er utro, mens det er hver femte sønderjyde.

Årsagerne er dog de samme.

– Mænd er oftest utro, fordi der er for lidt intimitet og for meget afvisning i parforholdet, det er noget kropsligt, altså sex. Men de er også utro, hvis partneren fylder hverdagen med bøvl og brok, og ikke noget er godt nok, forklarer Christel Sonne Rasmussen.

Hun er terapeut med stor erfaring i rådgivning af par, der har oplevet utroskaben, og fra sit kontor i Kolding fortæller hun, at der bliver travlt de næste par måneder.

– Det er julefrokosterne. Det er som om, at alt er tilladt den ene gang om året, hæmningerne ryger, og nu er chancen der.

Kvinder er utro af andre grunde end mænd.

– Hun vil ses og høres, hun vil have opmærksomhed, og hvis hendes partner ikke gør nogen af delene, så lukker hun ned, lidt efter lidt. Når hun så møder en mand, der lytter og forstår, hvad hun taler om, som forkæler hende og koncentrerer sig om hende, er hun utro. En kvindes krop skal åbnes gennem hjertet, siger Christel Sonne Rasmussen.

Manden vil typisk flirte og have sex med en kvinde, han ikke kender i forvejen. Kvinden vælger som regel en mand, hun kender i forvejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php