Kvægtorvet skal bruges til maritime ideer

14. december 2015

(Tegning: Arkitekt Karl Ramvad)

 

Endnu en Fremtidsfabrikken bliver målrettet ideudvikling og forskning til den maritime klynge

 

AF PER VINCENT

 

Svendborg er blandt andet kendt for sin store succes med at fastholde og tiltrække mennesker i den såkaldt ”kreative klasse”. De har stor indflydelse på byens udvikling, og for ikke så længe siden, i august, åbnede Fremtidsfabrikken på Jessens Mole, et hus bygget til ideudvikling og kreativitet.

Allerede nu er Fremtidsfabrikken 2 på vej i den bagerste del af Kvægtorvet i Frederiksgade.

 

Vi satser på det rigtige
Stedet bliver målrettet til maritime iværksættere og til it-iværksættere.

Netop de to faggrupper har længe haft et ønske om at arbejde tæt sammen om at styrke Svendborgs markante position i det internationale, maritime miljø, og det skal blandt andet gøres ved at udvikle nye virksomheder og forskning.

– Jeg er overbevist om, at det bliver et fantastisk sted, og jeg er rigtig glad for, at vi nu endelig kan sætte tingene i gang i Kvægtorvet. Her kan vi virkelig skabe de gode rammer for et meget tæt samarbejde og masser af ideudvikling mellem de maritime folk og it-folkene, siger borgmester Lars Erik Hornemann og understreger det vigtige i byens investering i fremtiden.

– Med det her projekt satser vi på det rigtige, for Svendborg ligger allerede i toppen på området, siger borgmesteren, og Jesper Bernhardt, direktør for SIMAC, er helt enig:

– Vi er langt fremme og internationalt kendte allerede, og når SIMAC bygger nyt på havnen, kommer vi til at være endnu mere aktive. Vores studerende har vundet det europæiske mesterskab i innovation to år i træk, og når Kvægtorvet kommer i gang, bliver det endnu et stort skridt fremad. Det er godt for både SIMAC, hele den maritime klynge og byen, at der kommer endnu flere ideer og endnu mere forskning. Det er en rigtig god beslutning, siger Jesper Bernhardt.

 

Åbner næste efterår
Huset bliver et sted, hvor blandt andre de studerende på SIMAC kan få rådgivning, sparring og netværk, når de udvikler ideer og produkter, der kan understøtte virksomhederne i den maritime klynge.

Kvægtorvet bliver en vigtig del af fødekæden til det maritime konglomerat, der bliver etableret i et erhvervshus ved siden af det nye SIMAC på havnen.

Fabrikschef Susanne Linnet Aagaard, der leder Fremtidsfabrikken, bliver også chef for Kvægtorvet, der kommer til at rumme 65 arbejdspladser med kontorer, lounge og cafe og et udstillingsområde.

Fremtidsfabrikken 2 åbner til næste efterår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php