De går som varmt brød

16. december 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN JENSEN

 

Mange tror fejlagtigt, at en bagel er et jødisk stykke bagværk, men i virkeligheden er den traditionelt polsk. Den minder meget om en donut, bortset fra at en bagel i nyere tid er beregnet til at skære op og putte lækkert pålæg i.

Benjamin Hansen er glad ved at lave mad. Så glad, at han har lavet et 100 procent skift i sin karriere fra at sælge tøj til nu at have åbnet sin egen bagel-sandwich-bar, Holy Bagel, midt i gågaden i Gerritsgade 24.

Hjemmelavet
Forskellen fra en almindelig sandwich og en bagel ligger i brødet. En bagel er noget lettere end en hvedebaguette, som vi normalt får, når vi køber en sandwich. Og så handler det naturligvis om det fyld, der kommer i.

– Det vigtigste er, at det er friske råvarer, mine kunder får i deres bagel. Og så skal det være hjemmelavet. Det betyder altså noget i smagen, siger Benjamin Hansen og viser mig sin hjemmelavede krabbesalat og tunsalat. Herudover kan man også få en bagel med seranoskinke og kylling og bacon. Den sidstnævnte er utrolig populær, indskyder Benjamin Hansen.


Gammel drøm går i opfyldelse

Holy Bagel ligger perfekt midt i gågaden. Og det mærker Benjamin Hansen, som siden august har solgt bagels til svendborgenserne.
– Vi har nu udvidet menukortet med paninis, som er ciabattabrød smurt med lækker hjemmerørt pesto og creme cheese og så med skinke og kylling. De er også blevet et hit hos vores kunder. Benjamin Hansen fortæller, at han altid har elsket at lave mad, så det er en gammel drøm, der er gået i opfyldelse i nu at kunne være selvstændig og lave det, han allerbedst synes om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php