Når boligen skal vises frem til salg

17. december 2015

Martin Nøhr fra EDC Mæglerne Askær og Nøhr foran det nye hjem, som Kenneth Fanefjord Larsen og Terese Bjerg Andersen netop har købt.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Fremvisning af en bolig for en potentiel køber kræver ikke blot evner som sælger, men også empati for, hvad køberen egentlig leder efter

 

AF JENS SCHNABEL

 

Fremvisning af boligen er afgørende, når den skal sælges, og derfor er der mange faktorer, der   spiller ind. Det er for eksempel at være velforberedt ved at genopfriske fakta og nøgletal på ejendommen, komme lidt før køberen, så man kan sørge for at få tændt lyset, få åbnet dørene, få trukket gardinerne fra og lignende.

Det er også vigtigt at placere sig strategisk i boligen som mægler, således at det er køberen, der ser udsigten, mens man viser rundt og fortæller lidt historie.

Men ejendomsmægleren skal også være påpasselig med at blive for ivrig med at sælge en bolig, fordi det koster på troværdigheden.

– Man når længst ved at være ærlig. Man får også nemmere ved at hjælpe køberne med at finde det rigtige, fordi de åbner sig for en. De bakker lige med det samme, hvis ikke man er det. Hvis man opbygger troværdigheden, har ejendomsmægleren nemmere ved at råde og vejlede fremefter, og der bliver også lyttet til det. Men det er ikke noget, man får foræret. Det er noget, man skal gøre sig fortjent til, vurderer Martin Nøhr, ejendomsmægler og indehaver i EDC Mæglerne Askær og Nøhr i Svendborg.

Han forklarer, at en sælger kan blive for fokuseret på selve salget og dermed miste kontakten og troværdigheden i forhold til køberen.

– Man skal hele tiden kunne omstille sig og tilpasse sig, så man møder folk i øjenhøjde. Og så skal man ikke mindst have noget empati. Det, tror jeg, er nødvendigt. Når man ikke har det mere, så tror jeg, man skal lave noget andet, tilføjer Martin Nøhr.

 

Køberens forventninger
Terese Bjerg Andersen og Kenneth Fanefjord Larsen købte for nylig deres hus i den østlige del af Svendborg gennem EDC Mæglerne.

De hæfter sig også ved vigtigheden af, at ejendomsmægleren ikke forsøgte at overtale dem under fremvisningen, men blot informerede dem og så lod dem opdage mulighederne selv.

– Det var rart, at når vi sagde noget, så blev det mødt med forståelse, og at vores ord ikke blev forsøgt drejet til noget andet, vurderer Terese Bjerg Andersen.

– Det var meget reelt og uden at prøve at pynte på tingene, tilføjer en enig Kenneth Fanefjord Larsen.

De havde kigget efter en bolig i et års tid forskellige steder og havde oprindeligt drømt om selv at få bygget et træhus. Men økonomien fik dem til at søge bredere. I alt nåede de at se ni forskellige huse i Svendborg. Terese Bjerg Andersen beskriver, at hun umiddelbart ingen forventninger havde til deres nye hus, da hun først så det.

– Jeg havde på ingen måde forestillet mig, at jeg skulle have et gult murstenshus med fladt tag. Jeg syntes, det så gammelt og småt ud. Men det var det jo ikke, husker hun.

 

Jagten på den rigtige bolig
Overvejelserne lyder meget almindelige for Martin Nøhr. Han er vant til, at det er en lang proces at købe hus, hvor køber først søger en type bolig, men ender med noget andet. Især førstegangskøbere skal gennem en modningsproces, hvor det tager tid at få set noget forskelligt, så man kan begynde at danne sig et billede af, hvad man egentlig søger.

– Skal det være træ eller mursten? Køberen skal i sidste ende tage den rigtige beslutning. Det er sjældent, at man køber det første hus, man ser, siger Martin Nøhr.

Der er dog også meget strategi i valget af fremvisninger. Martin Nøhr vurderer, at en køber skal gennem ti fremvisninger i snit, før der bliver handlet. Det vil sige, at der er godt 10% chance for en handel ved hver fremvisning. Viser han to huse, har han derfor 20% chance for at sælge. Men hvis han er aktiv og har forberedt fremvisninger af andre lignende huse, når en kunde ikke er interesseret i det første og derfor får set i alt fire huse, så stiger chancen for et salg til 40%. Men det skal være noget, der har køberens interesse. Prøver han at sælge noget andet, skræmmer han bare køberen væk.

– Man løfter opgaven bedst for alle ved at finde den rigtige ejendom til køberne. Man kan ikke overtale folk til at købe en ejendom, de ikke vil købe, siger Martin Nøhr.

Han forklarer, at den fælles søgen efter den rigtige bolig netop er årsagen til, at mægleren skal søge tillid og troværdighed, så man får køberen til at åbne sig og finder frem til deres behov i forhold til placering, størrelse og pris. Derfor er den typiske smalltalk under fremvisningen også vigtig.

 

edc.dk/svendborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php