Vi skal løfte Svendborg til et højere niveau

19. december 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Et centralt placeret hus med scenekunst midt i Den Grønne Tråd rykker nærmere

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der ligger et hus i bymidten af Svendborg. Et hus, som summer af alverdens kulturelle aktiviteter af og med børn og voksne i alle aldre. Et kulturhus i ordets absolut bredeste forstand.
Vi taler selvfølgelig om Borgerforeningen Kulturhus Svendborg, som nu har haft dørene åbne siden sommeren 2010.

Borgerforeningen Kulturhus Svendborg skal være det kulturelle kraftcenter i Svendborg for borgere, foreninger og virksomheder fra hele Sydfyn. Sådan lyder visionen. Og den understøttes naturligvis til fulde af husets daglige leder, Claus Bjerregaard.
– Inden for det seneste år er huset åbnet mere op for eksterne aktører, hvilket betyder, at vi nu har et langt bredere udbud af forskellige aktiviteter. Der er kommet flere farver på paletten, om man så må sige, lyder det fra Claus Bjerregaard, som ønsker, at der bliver mere for alle – og lidt for de få.
– Det betyder noget for vores selvforståelse, at vi er et kulturhus mere end det lidt ‘gammeldags’ udtryk: borgerforening. Men det er fint, og også vigtigt, at begge betegnelser indgår i vores navn.
Vi kan sige, at vi tegner billedet af fremtidens borgerforening, siger Claus Bjerregaard.

Udnyt synergierne
Hvad om man kunne samle endnu mere kultur omkring byens rådhusplads. Det er et emne, som har stor politisk interesse fra både venstre og højre side af byrådssalen.
Derfor ligger der også midler i det nye kommunale budgetforlig i at arbejde videre med en forundersøgelse af mulighederne for en teater/kulturhus-fusion mellem BaggårdTeatret, Svendborg Teater, B&U Teatret og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg. En plan, som Claus Bjerregaard hilser velkommen.
– Det vil være oplagt for os som kulturinstitutioner at være en væsentlig medspiller i kommunens Kulturløfte og udnytte de potentialer, som ligger i at samle ressourcerne bedre. At kunne få byens egnsteater, BaggårdTeatret, placeret i midtbyen i den bygning, hvor jobcentret nu har til huse, ville være perfekt.
– Vi har flere scener både her i huset og i Svendborg Teater inde på den anden side af døren. Hvorfor ikke udnytte synergierne i et mere frugtbart samarbejde, hvor vi åbner dørene mere op og spiller sammen, siger Claus Bjerregaard og tilføjer, at det ikke tjener noget formål, at noget står ubrugt hen i længere perioder, når det kunne udnyttes bedre.

- Tænk, om vi kunne stå sammen om at udbyde den bedst mulige kultur. Det er det, som skal til, hvis vi skal løfte Svendborg til et højere niveau. Vi løfter bedre i flok, lyder opfordringen fra Claus Bjerregaard.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php