Bestyrelsen for SEF’s nye fond er udpeget

20. december 2015

 

Stærke profiler udgør den nye bestyrelse i Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond

 

Tidligere på året kunne SEF berette om etableringen af Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond, der har til formål at støtte projekter på energi- og miljøområdet samt idrætsmæssige og kulturelle formål – alt sammen på Sydfyn. Fondens bestyrelse er nu udpeget.

Den 21. december træder de fem bestyrelsesmedlemmer sammen for første gang og konstituerer sig med henblik på at udpege en formand og næstformand for fondens bestyrelse.

De valgte bestyrelsesmedlemmer
To bestyrelsesmedlemmer er udpeget af byrådet i Svendborg Kommune, og det drejer sig om borgmester Lars Erik Hornemann og byrådsmedlem Flemming Madsen. De tre øvrige er udpeget af bestyrelsen for SEF og tæller formand Søren Bøving-Andersen og direktør Anders Banke – derudover har SEF udpeget professor Katherine Richardson, der er leder af Sustainability Science Centre ved Københavns Universitet og medlem af Klimarådet.
– Vi har fået sammensat en bestyrelse med stærke lokale profiler og med Katherine Richardson, som vi anser for en stor kapacitet inden for fondens virkeområder, så vi ser meget frem til arbejdet, siger Anders Banke.

Fondens udgangspunkt
Med en kapital på 20 millioner kroner vil fonden allerede være klar til at uddele midler fra den 1. februar 2016. Ved første uddeling er det tale om fire millioner kroner, mens der de efterfølgende år vil være tale om to millioner kroner om året.

Fondens kapital stammer fra frasalget af SEF’s andel af 60 kV-nettet i 2014.

– Da salget i foråret 2014 var gennemført, investerede vi en betydelig del af de frigjorte midler i vindmøller, og resten skulle anvendes til involvering i Sydfyn, og den bedste form viste sig at være etablering af en fond, siger Anders Banke.

Fond støtter Sydfyn
Den nye fond vil støtte projekter – der kan være meget forskellige – men fælles for dem alle er dog, at de skal bidrage til en innovativ udvikling på Sydfyn.

– Vi vil støtte projekter, der har fokus på energi- og miljøområdet, og derudover kan idrætsmæssige, kulturelle og andre almennyttige formål, der positionerer SEF som et aktiv for Sydfyn, komme i betragtning til støtte, fortæller Anders Banke. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php