Lokalt samarbejde sætter lys over Blå Dok

22. december 2015

European Marine Technology, Sydfyns Elforsyning/EL-Gården, Petersen & Sørensens Motorværksted, og Svendborg Kommune sætter nu lys over Den Blå Dok.
(Foto: Thomas Mikkelsen)

 

En lysende julegave er på vej over havnen i Svendborg. Det er Svendborgs nye vartegn fra søsiden, Den Blå Dok, der sættes spot på – i bogstaveligste forstand.

 

Et samarbejde mellem Petersen & Sørensens Motorværksted,  Sydfyns Elforsyning/EL-Gården, European Marine Technology og Svendborg Kommune vil sætte lys over Morten ”Sol” Petersens farverige kunstværk i de mørke timer.

 

– Ideen er, at den flotte og farverige udsmykning af dokken hos Petersen & Sørensen også skal kunne nydes, når mørket falder på. Derfor har de tre private firmaer i samarbejde med Svendborg Kommune besluttet at donere et lysanlæg, der skal sørge for at kunstværket også kan ses om aftenen, siger Per Nykjær Jensen, European Marine Technology, der er initiativtager til ideen.

Læs også: Meget mere Svendborg 

Planen er, at det nye lysanlæg skal tages i brug efter nytår, når arbejdet med at stille det op er færdigt. 

Idemanden bag Den Blå Dok Morten ”Sol” Petersen er glad og stolt over, at virksomhederne og Svendborg Kommune er gået sammen om lys-projektet.

– Jeg havde selv gået med planer om at søge fonde, der ville være interesseret i at støtte et sådant projekt. Derfor er det en dejlig julegave, der pludselig lander hos mig. Jeg håber, at alle svendborgensere og andre besøgende vil nyde det lysende kunstværk, siger han.

 

Petersen & Sørensen stiller dokken til rådighed, og har givet tilsagn om at levere og montere de stænger/rør, som skal bære lamperne og kablerne. SEF/ El-Gården leverer installationen, bimåler, kabler og  andre materialer til elinstallationen . European Marine Technology står for lysanlægget med 12 kraftige LED-kastere, samt lysberegninger og projektskitser mens Svendborg Kommune betaler driften af lysanlægget.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php