Om ikke at bo i Svendborg

24. december 2015

 

AF ULRIK BOGETOFT ÆRENLUND

 

Jeg har de sidste 20 år boet i Odense. Byen er flad som en mariekiks og fyldt med biler. Der er ingen strand, ingen bakker og ingen skov. Odense er IKKE Svendborg.

Hvis man er odenseaner eller århusianer, er det helt normalt at have 30-40 minutters transport til og fra arbejde. Men svendborgensere er et forkælet folkefærd. Byen har det meste, man lige har brug for, det er bare lige ud ad døren, 10 minutter på cyklen, så er de fleste på jobbet.

Tænk sig at kunne spare 15 timer i transport hver måned og få et hus tæt på vandet til 3-4 millioner mindre, end hvis man boede i Aarhus, Odense eller hovedstaden.
Svendborg er på mange måder en drømmeby.

 

Uanset hvor jeg kommer hen i landet og fortæller, at jeg er født og opvokset i Svendborg, er responsen den samme: Der er så skønt i Svendborg, hvorfor i alverden flyttede du dog derfra?

Tjahhh… der er jo lige det der med jobmulighederne.

 

Hvordan skaffer Svendborg flere arbejdspladser?
Jeg er ikke politiker, jeg er reklamemand, og jeg ved ikke meget om politik, men…

Se på, hvordan Middelfart er blomstret op de sidste 10 år. Det skyldes ikke bare placeringen midt i landet, men i langt højere grad, hvordan Middelfart Kommune har ageret over for virksomheder, samt kommunens fænomenale lobbyarbejde. De er super gode til at bane vejen og fjerne alle små bump på vejen, så nye virksomheder hurtigt kan komme til byen og starte op.

Opskriften på fremtidens succeskommune er ikke den tunge bureaukratiske ”maskine”, men en let, dynamisk, nytænkende og løsningsorienteret servicevirksomhed.

Hvad med, at kommunen lavede en decideret ”virksomheds task force”, der sørgede for at lokke virksomheder til Svendborg, fjernede alt bøvlet, og oven i det kunne kommunen tilbyde virksomheder, der flytter til Svendborg, at man halverer huslejen, udgiften til byggegrund eller lignende udgifter de første par år, mod at virksomheden garanterer, at arbejdspladserne ikke flytter fra området i mindst 10 år? Måske er det ikke nok, men vær proaktive og tænk langt ud af boksen. Det er der behov for!

Og inden økofolket begynder at lave demonstrationer, så behøver mange arbejdspladser og store virksomheder jo absolut ikke betyde masser af forurening… vi er jo ikke i 1980.

Sydfyn kan og skal tiltrække nye innovative virksomheder, for Svendborg har altid handlet om at tænke alternativt. Nu handler det for kommunen om at finde frem til de virksomheder, hvis vision passer ind i de sydfynske rammer. Lokalsamfundet har viljen til at tænke nyt og løfte i fællesskab. Det er sådan et Svendborg, jeg ville elske at bo i. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php