Programmet for Svendborg Dage med Brecht er nu klar

19. januar 2016

 

Foreningen “Svendborg Dage med Brecht” der står for Brecht-festivalen i Svendborg i dagene 24.-28. februar er nu klar med det færdige program.

 

Temaet for Svendborg Dage med Brecht 2016 er FLYGTNINGESAMTALER

I en tid hvor flygtninge er blevet en del af vores hverdag, er det en vigtig pointe, at vi ved at sætte fokus på immigrantens og flygtningens betydning for områdets kulturliv, kan åbne op for nye deltagere i kulturlivet og fortællingen om, hvem vi er.

Vi tager udgangspunkt i Brechts egen situation, og bruger den til at aktualisere en problematik og vi vil bruge Brechts produktion, bl.a. værket: Flygtningesamtaler, som udgangspunkt og inddrage herboende flygtninge i festivalen.

 

Se mere på www.brechtfestival.dk

 

Tyvstart på festivalåbning

Onsdag 24.2. kl. 16:15 på AOF

Svendborg Folkeunsiversitet arrangerer et foredrag af Michel Fjeldsøe på AOF allerede kl. 16:15 med titlen: Kan musik ændre verden.

 

 

Onsdag 24.2. Kl. 19:30, på Svendborg Bibliotek

Festivalen åbnes på Svendborg Bibliotek, som også har været aktiv i planlægningsfasen. Onsdag aften d. 24. Kl. 19:30 vil der på biblioteket være koncert, taler, spoken words og digte.

Bertolt Brecht, Hans Eisler og Kurt Weil kan desværre ikke komme – men det kan Figura Ensemblet, der præsenterer en bred vifte af politiske sange i charmerende arrangementer.

 

 

Det kan blive svært at vælge! – Torsdag 25.2. kl. 20

 

Kasper Bai og Nipsting de Luxe fortsætter festlighederne. Det er Giant Steps, der arrangerer koncert på Arne B – torsdag d. 25. Kl. 20. Der vil være Brecht -fortolkning og megen anden finurlig musik med Kasper Bai i hovedrollen.

 

Man skal kunne vælge mellem tilbudene på Brecht festivalen:

samtidig med Kasper Bai på Arne B er der teatergruppen Rokoko, der demonstrerer banebrydende digital teknologi i forestillingen “Animotion” på Baggaardteatret på Caroline Amalievej også kl 20.

Teaterchef Jakob Bjerregaard vil diskutere om animotion – det skal ses! -

Kan bruges som et moderne “Verfremdung”-greb på teaterstil.

 

Torsdag d. 25.2. i Borgerforeningen

Og mere endnu – man kan også torsdag d. 25. Vælge at høre Per Vers i Borgerforeningen – det er også kl. 20.

Rapper Per Vers, komikeren Per Helge Sørensen og  poetry slammer Peter Dyreborg opfører i samarbejde med Det Kongelige Teater “Det store Skuffejern”.

Et sprudlende teatershow om den bløde mands hårde odds.

 

Verdenspremieren!

Fredag d. 26.-2. Kl. 15:30 på BaggaardTeatret

 

Mere teater! Allerede fra kl. 15:30 fredag d. 26. februar arrangerer BaggaardTeatret en eksklusiv og poetisk forsmag  på næste sæsons indhold på teateret. – Gratis adgang.

 

Kl. 16:30 er teatergruppen C:NTACT på scenen med forestillingen: “Hvad laver de her” Medvirkende fra Syrien, Eritrea, Afghanistan og Etiopien giver os deres fortællinger – simultantolket til dansk. Vi får et svar på, hvem de mennesker er, der flygter over Middelhavet i gummibåde. Hvorfor er de flygtet? Hvad har de tænkt sig? Der vil efterfølgende være debat og mulighed for at stille spørgsmål.

 

Oplev Brects Hus igen eller for første gang

 

Fredag 26.-2. Kl.12 i Brechts Hus

Søndag d. 28-2. Kl. 13 i Brechts Hus

Der er to arrangementer i Brechts Hus under festivalen: Rundvisning fra

fredag d. 26. Kl. 12 ved Foreningen Brechts Hus.

Det andet foregår søndag d. 28. Februar kl. 13 – 15.30 også i Brecht Hus:

“Brecht, kaffe og kage” -  oplæsning og diskussion – er også en del af festivalen.

 

Film fra Goethe Instituttet

Fredag d. 26.-2. Kl. 17 i KINO 34 Møllergade 34

Lørdag. D.27.-2. Kl. 13 i KINO 34

 

Film på Brechtfestivalen:

KINO 34 og Goethe Instituttet står for filmene, der vises i KINO 34, Møllergade 34

For 25,- pr dag fredag og lørdag.

 

Fredag tre meget forskellige film fra kl. 17 – 23.30 – man kan komme og gå:

Kl. 17: Solino, kl. 19:20  Adopted og kl. 20:50: Fitzcarraldo.

 

Lørdag d. 27. februar kl. 13-19 i Kino 34:

“Grenzüberschreitungen” Grænseovertrædelser 1939 -1989 (2009)

19 prisvindende kortfilm fra en konkurrence på filmakademier i Østeuropa og USA.

 

An, auf, hinter, hinter, in

Festivalen henvender sig også til grundskoler, efterskoler, højskoler og ungdomsuddannelse med tyskundervisning udover begynderniveau.

Fra onsdag d. 24.- fredag d. 26. feb. vil tysklærer ved Den Frie Lærerskole i Ollerup, Joachim Schade, tilbyde – sammen med sine lærerstuderende – at komme ud på skolerne i Svendborg Kommune og fortælle og inspirere eleverne med udgangspunkt i Brecht.

Torsdag d. 25. feb. og fredag d. 26. feb. kan skoler bestille et besøg af de to tyske digtere Andreas Greve og Cornelia Manikowsky.

 

Willkommen, Bienvenue, Welcome

Lørdag d. 27. februar kl. 19.30 – 22. på Harders er der Kabaret, Brecht Bier und Brot

Et overdådigt og dekadent program – berlinerstemning med farlige damer og flossede fyre!

Det er lykkedes os at indfange en af Danmarks vildeste kvindelige entertainere Channe Nussbaum til at være rejseforfører på denne aften. Med udsøgt akkuratesse har hun valgt et par af sine musikalske venner, deriblandt Jens Tolsgaard, til at fuldende aftenens dynamiske orkester Cabaret Jidpop, som vil binde alle løse ender sammen i en musikalsk bridgeblanding.

Dr. Rolf leverer et lille bundt kradse og eftertænksomme sange fra egen avl – et slag i ansigtet på den indre svinehund.

Kristina Hansen og Peter Skumme serverer en stemningsfuld musikfortælling om den unge franske kvinde Yoland og hendes kamp for kærligheden under 2. verdenskrig.

Daniel Toudal, frontfiguren fra rockgruppen SHRED, er denne aften sig selv og anskuer verden igennem sange helt uden omsvøb.

Claus Højmark lufter, med underspillet humor, sine bidende satiriske kommentarer over dagens dont i Danmark.

SNUK, 40 unge sangtalenter, synger Brecht for fuld udblæsning under ledelse af kor-dirigenterne Ulrich Klostergaard og Povl Balslev.

Andreas Greve og Cornelia Manikowski, tyske poeter, fremturer med tyske tekster fra egne penne, oversættelser og anden finurlig gebrokkenes dansk tale.

Pia Blom og Peter Skumme mitbringen eine kleine musikalische Liebeserklärung an einen weichen und kuscheligen Freund – auf deutsch natürlich.

Albert Hytteballe vil i vanlig provokerende og tankevækkende stil udfordre publikum.

- og endelig har Peter Michaelsen, en udrangeret børneteaterskuespiller, lovet at gøre sit bedste for at ødelægge aftenen iklædt rollen som Sprechtstallmeister og den kendte Hr. Keuner.

Vi regner med, at tanken om at deltage denne aften, vækker din appetit og derfor vil du kunne stille din sult  på 1. sal i Harders fra kl. 18.30 – 19.30, hvor den tyske feinschmecker Joachim Schade vil kreere nogle prøver på sine evner indenfor den underkendte tyske madkunst.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php