Det er højt, det er hårdt, det er Shred

5. februar 2016


De har en del til fælles, Rasmus Hjortebjerg, Benjamin Gedde, Gustav Lerche Hansen, Sebastian Bergmann og Daniel Toudal
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Man bliver sindssyg af at være i øvelokalet hele tiden, men fem unge mænd trodser farerne, fordi deres band er vigtigt

 

AF PER VINCENT

 

Øvelokalet på første sal i Ribers Gård er helt autentisk. Ikke ret stort og lidt akavet i målene, væggene er mestendels sorte, til gengæld hænger der en masse ting på dem. Der er også et sæt bøffelhorn. Gearet er på plads, og forstærkere, trommesæt, sanganlæg, mixerpult og ikke mindst alt det løse levner ikke meget gulvplads. Det er gevaldig hyggeligt, her ´bor` et rockband.

 

Musikken skriver næsten sig selv
- Fem unge mænd med et fælles instinkt, som en af dem siger, og de er ihærdige. Foreløbig har det været tre års hårdt arbejde og tre års ustoppelig spilleglæde.

Shred er navnet, og de har vundet Ungdomskulturprisen i Svendborg Kommune på 3.000 kroner. De penge skal omsættes i produktionen af en ep med fem numre, optagelserne er færdige, og meningen er, at bandet på et tidspunkt skal udgive en hel plade.

Den ide er jo prøvet før, og Shred er ikke dem, der absolut skal have en karriere op at køre så hurtigt som muligt, de vil have mere tid i øvelokalet.

- Vi laver jo al musikken selv, og det foregår lige her. Det er ikke sådan, som de fleste nok gør, at en kommer med et udkast til en sang, vi sætter bare af med et eller andet guitarriff, og så ser vi, hvad der sker. Der kommer altid et nyt nummer ud af det, musikken kommer frem og skriver næsten sig selv nogle gange, siger forsanger Daniel Toudal.

- Ja, og som regel kommer detaljerne så i en indspilning, for vi spiller så højt i øvelokalet, at vi ikke kan høre dem, griner Gustav Lerche Hansen.

 

Tatoo-rock og filmmusik
Og selv om Gustav Lerche Hansen mener, at man bliver sindssyg af at være i øvelokalet hele tiden, er det trods alt blevet til nogle jobs på de tre år.

Premieren var på Svendborg Bibliotek i 2013, de har blandt andet spillet i en tatoo-klub i Kalundborg, på Roots i Roskilde, til julefrokost i Vejstrup og på Regisse Spires hyggelige havefestival i Frørup.

- Det er et fedt sted, de inviterer os hver gang. Det er småt, og vi kan bare slappe helt af og spille løs og prøve nye ting, det er et rigtig godt sted for os, fortæller Daniel Toudal.

Ikke mindst har Shred spillet på Store Vega i København og på Harders ´en million gange´. De er også med i spillefilmen ”1-2-3”, og bandet vil gerne videre.

- Vi skal først og fremmest bare spille en hel masse, så vi kan få noget rutine, så vi tager også selv de mindste jobs, siger de fem unge mænd med det fælles instinkt. Endnu et håbefuldt Svendborg-band er villig til at satse meget på deres musik. Og tillykke med prisen. 

 


Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php