Verdensstjerne kommer til Svendborg

22. februar 2009


Cubansk fødte Maida Castaneda giver koncert med sit band
Pasión de Buena Vista 25.04. på Svendborg Erhvervsskole

www.fmkconcert.nu

Når Maida Castaneda kommer til Svendborg i april (25. April på Svendborg Erhvervsskole) med gruppen Pasión de Buena Vista, er det med ønsket om at bringe sit europæiske publikum tættere på den cubanske kultur og livsstil, som det er hendes mission med Pasión de Buena Vista.
Maida Castaneda blev født i 1941 i Guisa, en lille by i bjergkæden Sierra Maestra på Cuba, datter til dirigenten og lederen af det lokale orkester. Gennem sin fader opdagede hun sin passion for musik, og mødte snart den verdensberømte Bennie Morae, Cubas mest berømte komponist.
Morae, der skrev Ernest Hemingways yndlingssang, blev begejstret af det utrolige talent i den unge pige, og støttede hendes professionelle uddannelse i sang i Bayamo.
I 1989, ved festivalen ”Original del Manzanillo” optrådte hun for første gang sammen med Ibrahim Ferrer, der senere skulle blive et medlem af den legendariske Buena Vista Social Club-gruppe, der turnerede verden i slutningen af 1990’erne og skabte en renæssance inden for cubansk musik og kultur. Deres fælles optræden dengang  førte til et langt og loyalt venskab, der varede ved til Ferrers død i 2005.
I årenes løb har hun samlet 23 priser ved den cubanske musikfestival, ”Musica National de Bayamo”, altid i konkurrence imod legendariske Omara Portuondo, der ligesom Ferrer er medlem af Buena Vista Social Club..
Ved hver konkurrence imellem de to divaer har der været spænding til det sidste om hvem af de to der ville vinde den eftertragtede pris.

Billetsalg og information om showet på www.fmkconcert.nu 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php