-Vi skal sælge produkter vævet ind i historier

20. januar 2009

 
“Fantasi er intelligens der morer sig” sagde filosof John Engelbrecht på Erhvervsrådets Nytårskur

Det gamle ordsprog “Tale er sølv, men tavshed er guld” blev bragt til skamme da hovedtaler filosof, forfatter og foredragsholder John Engelbrecht indtog erhverslivets nytårskur i går på Hotel Svendborg. Med en fascinerende ordpræcision og en særdeles dragende indlevningsevne, formåede John Engelbrecht at tryllebinde hele Broholm salen med sine filosofiske og ganske underholdende livsbetragtninger.
John Engelbrecht er uddannet mag.art i filosofi og har i mange år undervist og holdt foredrag om mange forskellige emner med relevans for nutidens menneske, set i lyset af humor og livskvalitet. Og netop med humor som kompetence formår han at fastholde opmærksomheden og tildele folk en god portion viden samtidig med at de ligger flade af grin.

Vi skal lære at tænke på en anden måde
John Engelbrecht understregede vigtigheden af samspillet mellem vores hjernehalvdele i alt vi foretager os her i livet. -Det duer ikke hvis vi kun tænker “blåt”, altså ovre i den venstre hjernehalvdel, så bliver vi nemlig alt for rationelle og tænker tingene for meget i sort/hvid. Vi skal have den højre side med – den jeg kalder for den “røde” hjernehalvdel. Det er her vi tænker skønhed, æstetik,fornuft og kreativitet. Fortalte Engelbrecht, som også lagde vægt på at den økologiske samfundstanke om bæredygtighed er meget vigtig for vores fortsatte eksistens. -Det vi rent faktisk ser lige nu er, at man præmierer grådigheden med en økonomisk bankpakke, som vi så tror løser alle vores problemer. Men det der i virkeligheden sker er, at verden slår tilbage. I stedet bør vi se mere på hvad vi lever for – end hvad vi lever af. Og her er det så at samspillet mellem vores hjernehalvdele helst skal fungere bedre. I stedet for grimhed og overforbrug skal vi have mere skønhed og bæredygtighed.

Fantasi = intelligens der morer sig
Strees koster samfundet 10 mia. kroner om året. Et skræmmende højt tal som fortæller meget om vores samfundsudvikling. John Engelbrecht ser Cittaslow kulturen som en måde at få os til at tænke i nye baner. -Når vi har så pokkers travlt med at nå igennem livet, glemmer vi i virkeligheden at leve. Og lever vi for det vi laver, når vi meget mere. Cittaslow bygger på livskvalitet i ordets bredeste forstand, og livskvalitet er at give sig tid til at nyde. Men vi skal huske at gøre det rigtigt. Det nytter ikke at vi skynder os langsomt for at blive hurtigt færdig. Når vi haster gennem livet handler vi overvejende rationelt – altså vi er ovre i det “blå” felt, og det er den bedste måde at ødelægge vores kreative tanker på –  for fantasi er fremtiden. 

“Fantasi er vigtigere end viden” (Albert Einstein)
John Engelbrecht betegnede det 21. århundredes menneske som “det kreative menneske” og det som skal redde vores verden fra en stadig stigende materialistisk overfladigskhed. -Vi køber i virkeligheden en masse overflødige produkter, hvor vi i stedet skal se på hvad det er vi søger. Vi søger nemlig oplevelser og de livsbekræftende detaljer i hverdagen. Derfor skal vi sælge vores produkter vævet ind i historier. 

Sådan afsluttede John Engelbrecht et inspirerende og lærerigt foredrag på en erhvervs- nytårskur med det måske største fremmøde nogensinde.

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

2 svar til -Vi skal sælge produkter vævet ind i historier

 1. 20. januar 2009 at 14:03

  – Kan ikke være mere enig.

 2. Laurits Poulsen
  24. januar 2009 at 20:53

  Jeg opdagede dette ganske interessante blogforum umiddelbart i forbindelse med erhvevsrådets nytårskur. Jeg må sige det er overraskende at finde så mange nyttige informationer om Svendborg bare på een site – virkelig brugbar.

  John Engelbrechts formidable foredrag var en oplevelse i sig selv, og jeg er ret imponeret over denne ganske præcis ramte gengivelse. For det må have stået klart for enhver der var til stede, at det virkelig gælder om at hænge på, hvis man skal få det hele med i et sådant næsten 1 time langt indlæg. Og Engelbrechts pointe med sine ord var ikke til at tage fejl af, vi skal se helt anderledes på fremtidens virksomhed hvis vi skal stå os i konkurrencen. I Danmark skal vi producere det vi er bedst til: viden, kvalitet og oplevelser, og det skal vores vækstgrundlag bygge på. Så skal vi nok klare os gennem krisen.

  Godt nytår til alle

  Laurits Poulsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php