Vinterjazzfestival lige midt i Svendborg

22. januar 2009


Du kan opleve både den mozambiquanske trommeslager, sanger og komponist Deodato Siquir og abstrakt electronica musik med Rumpistol under vinterjazz festivalen i Svendborg.
www.giantsteps.dk

Den årligt tilbagevendende Vinterjazz-festival, der sætter fokus på jazzklubberne i Danmark, er lige om hjørnet. I løbet af 16 dage fra d. 23. januar til d. 8. februar vil jazzen i dens mangfoldige afskygninger buldre løs på en lang stribe spillesteder landet over. I alt 200 koncerter ligger og venter med både danske, nordiske og internationale musikere.

Musikforeningen Giant Steps er selvfølgelig også på banen. I år med i alt 6 koncerter på Arne B – og der tyvstartes allerede torsdag aften d. 22. januar kl. 20, hvor Hugo Rasmussen Allstarz åbner Vinterjazz 2009 i Svendborg. Hugo Rasmussen har om nogen med sit klippefaste basspil og sin djærve fremtoning spillet sig ind i folks hjerter. I årtier har han beriget mange hjørner af den hjemlige scene – der er vel stort set ikke den musiker kendt som ukendt, den gode Hugo ikke har leget med. Som kapelmester i Allstarz er han i sit es – at stå side om side med 5 yngre, virtuose stjerner, der hver især har markeret sig som nogle af tidens iøjnefaldende og personlige instrumentalister – er sand eliksir. Sekstetten, der har vakt stor begejstring med sin populære blanding af klassiske swingnumre og tidlig bebop spillet med ungdommelig ukuelighed og entusiasme, tager sig kærligt af navne som Armstrong, Basie og Ellington. De øvrige medvirkende er Jakob Dinesen: sax, Mads Hyhne: trombone, Kasper Tranberg: cornet, og Jeppe Gram: trommer. 

Umiddelbart efter åbningskoncerten fortsætter festivalen fredag og lørdag med 2 yderligere fine musikalske tilbud. Den. 23. januar kl. 20 gives der nemlig plads til den spændende og vildt voksende elektroniske musikscene, hvor grænserne er totalt sat ud af spil. To frygtløse og skabende kunstnere, hvis fantasi næsten er utømmelig, gæster Svendborg. Det drejer bl.a. om multiinstrumentalisten Snöleparden alias Jonas Stampe, der jonglerer med mange musikalske stilarter. Fra så forskellige elementer som minimalistiske xylofon-stykker, pakistansk folkesang til dansk børnepop og psykedelisk rock bevæger han sig ganske ubesværet ud og ind af musikkens utallige kringelkroge. Samme aften kan publikum møde musiker og producer Jens B. Christiansen, som under kunstnernavnet Rumpistol har udforsket området mellem den abstrakte electronica og en mere iørefaldende form for melodiøsitet, der også har fundet vej til lyttere uden for det snævre elektroniske miljø. Hans karakteristiske kombination af kringlede kompositioner og fængende melodier, hvor trommemaskiner og synthesizere flyder sammen med mere traditionelle instrumenter som klaver og strygere, er yderst stemningsfulde og fængslende. Rumpistol’s musik har vakt stor opmærksomhed mange steder – på festivaler i hele Nordeuropa, Mexico og Rusland. 

Vinterjazzen i Svendborg byder også på sin egen danseaften – og til denne lejlighed har Giant Steps dagen efter d. 24. januar kl. 20 sikret sig et af verdensmusikkens helt varme navne lige nu den herboende mozambiquanske trommeslager, sanger og komponist Deodato Siquir. Her er noget af den bedste afro-world jazz, når de sensitive – ofte fløjlsbløde ørehængere spækket med sammensatte rytmer fra bl.a. Mozambique og Brasilien smelter på tungen. På sprogene ronga, portugisisk og engelsk synger Deodato med sin varme, blide stemme, mens trommerne hvirvler af sted og gør det umuligt at sidde stille. Med sig har han Preben Carlsen: guitar, Andrzej Krejniuk: bas og Anders Bast: sax. 

Vinterjazzbussen, som sekretariatet i København sender rundt i landet til udvalgte byer for at reklamere for festivalen, kommer i år til Svendborg. Bussen lander for fuld musik på Gerrits Plads torsdag formiddag d. 22. januar kl. 11.30, hvor bl.a. Master Fatman vil underholde på slap line.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php