Trappen står færdig til sommer

8. april 2016

 

Trappen kommer – sidste fase af Den Grønne Tråd går i gang nu

 

Byrenoveringen ’Den Grønne Tråd’ i Svendborg midtby går nu ind i sin sidste fase. Trappen skal anlægges, og de indledende manøvrer går i gang mandag den 4. april. Svendborg vil derfor om ganske kort tid stå med en ny passage mellem bymidten og havnearealerne, eller nærmere bestemt mellem Møllergade og Toldbodvej.

– Passagen kommer til at bestå af et trappeforløb i en blanding af granit og beton med nogle flotte effekter. Når man står på selve trappen, vil belægningen minde om belægningen i Møllergade. Men set nede fra Toldbodvej vil det mest se ud som en trappe i granit, fortæller anlægsingeniør Kim Jensen fra Center for Ejendomme og Teknisk Service, Svendborg Kommune.

 

Læs mere om Den Grønne Tråd

 

– Anlægsarbejdet kommer til at stå på indtil slutningen af juni. Vi starter som altid med ledningsarbejdet – altså alt det, som ligger under jorden. Her har vi heldigvis overstået de arkæologiske undersøgelser. Dernæst går vi i gang med terrænreguleringen, inden vi lægger de nye fliser på. Til sidst kommer planterne og de nye bænke, uddyber Kim Jensen og tilføjer, at træerne først bliver plantet til efteråret efter løvfald.

 

De nye bænke vil i øvrigt være mage til dem, der er sat op på Torvet og Ramsherred. I modsætning til de første bænke vil de dog have stået i nogen tid, inden de bliver sat op, og derfor vil de have ’afdryppet’ eventuel garvesyre på forhånd. Og betonbelægningen vil få en ru overflade, netop fordi der er tale om et trappeforløb.

 

– Den sidste etape af arbejdet kommer til at foregå bag byggehegn og vil derfor opleves som mindre indgribende for de handlende og erhvervsdrivende i området. Der vil dog være en vis trafik til og fra byggepladsen fra begge sider, men her vil vi varsko i god tid, slutter Kim Jensen.

 

Hele projektet vil stå færdigt i slutningen af juni, så det er klar til den officielle indvielse fredag den 1. juli. Her vil Svendborg Kommune invitere til stor fest sammen med Realdania, der har været med til at finansiere projektet og dermed gøre det muligt.

 

Arbejdet skal i øvrigt udføres af Entreprenørfirmaet Ollerup, der vandt opgaven i udbudt licitation. Der er tale om en hovedentreprise, der har en samlet anlægssum på 3,3 mio. kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php