Udvikling del 1

30. august 2007

Vi plejer at sige det går så godt her hos os på Sydfyn, men kører man en tur på motorvejen ved Lillebælt, i trekantsområdet og op i Østjylland, kan man godt blive noget bekymret over, om vi er ved at blive agterudsejlet.
Kigger man på skoven af byggekraner der, så forekommer udviklingen på Sydfyn at stå fuldkommen stille.
Der sker absolut ingenting her!
Vi mangler noget der kan sætte gang i udviklingen, noget der kan tiltrække nye moderne virksomheder. Den slags der ikke bare ser på infrastruktur og gode byggegrunde, men også på om det pågældende lokalområde kan tiltrække de veluddannede og ressourcestærke medarbejdere de har brug for.
Der skal være de rigtige tilbud. Selvsagt tilbud om handel, kultur, fritid, rekreation og smuk natur, men først og fremmest fornemmelsen af at være der hvor tingene sker. Der hvor det sner. I begivenhedernes øje.
Der hvor folk reagerer med: ’Åhh jamen Svendborg, er det ikke der at I…’ i stedet for: ’nå kommer du fra Svendborg, jamen der er jo også så kønt dernede.Smuk natur har vi, men vi mangler nogle ting der rager op. Nogle fyrtårne.
Vi skal med en ny historie gøre Svendborg til en del af den moderne oplevelsesøkonomi. Med en fortælling der ikke ligner den fra turistbrochuren.
De lokale tiltag er i øjeblikket få og beskedne. Et ’kulturhus’ i Guldsalen er fint for de lokale, men det skaber nok ikke de store bølger i mediebilledet ud over landet, end sige udlandet. Med byens størrelse in mente, kan det næppe retfærdiggøre titlen som mere end forsamlingshus.

Bo-T

Konceptudvikler,tegner og forfatter.

http://www.torstensen.dk/

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php