En invitation

17. april 2016

CirkusRummet under opbygning. CirkusRummet startede som et vanvittigt projekt og står nu færdigt som bevægelses-, teater- og cirkus-lokale.

 

Kære Svendborg

 

Historien begynder i Wien, fire måneder efter jeg blev skudt ud af Svendborg Gymnasium i 2013. Jeg møder en fremmed i en park, der lærer mig et af de mest kendte og klassiske jonglørtricks. Før dette anede jeg intet om cirkuskulturen eller om at jonglere for den sags skyld. Jeg brugte de næste fem måneder på at blaffe rundt i Europa og opsøge blandt andet cirkusmiljøer, workshops, festivaler m.m. Tommelen bragte mig tilbage til Svendborg med et voksende behov for at have et sted at fortsætte øvningen. Heldigvis kommer, hvad vi søger, ofte til os, og efter at have øvet på Maskinen i et par måneder, afholdt workshop og forestilling, fandt de skøre hoveder sammen og skabte fundamentet for CirkusRummet.

 

Dengang var vi naive og tossede (og det er vi forhåbentlig stadigvæk). Men vi legede. Legede med tanken om dette hus, hvor al bevægelse kunne mødes. Hvor cirkus kunne bringes ind i Svendborg, og hvor dans, teater, yoga, tai-chi m.m. kunne udveksles, og barrierer udfordres. Hvor legen kunne opstå, så mennesker mødes uden hensigt, uden mål, uden forestillinger om hinanden eller bekymringer om fremtiden.

 

Jeg leger. I CirkusRummet, i Svendborg Sound Festival, med mennesker, med drømme, med min virkelighed, og jeg inviterer jer alle til at gøre det samme. Det kræver en idé og en invitation, men mest af alt, at der bliver sagt ”JA! Lad os gøre det”… Det er ikke ufarligt – og det er netop pointen. Vi risikerer sammen at blotte os og lære noget om os selv og måske hinanden.

 

Vi løb (ligesom mange andre gør det hver dag) en risiko ved at springe ud i det… men ikke desto mindre står der et helt fantastisk lokale på Frederiksøen, klar til at udforske og udfordre. Og dette er bare ét af mange rum i Svendborg, hvor kreativitet / fjolleri / innovation / ballade / iværksætteri opstår og blomstrer.

 

Det her handler ikke om CirkusRummet, om en romantiseret blaffertur eller om, at alle skal høre om vores projekt. Det handler om at skabe det rum, hvor mennesker får lyst til at udforske mulighederne – i byen, i hinanden, i vandet, i erhvervslivet…

 PETER ’BETEN’ JØRGENSEN

23 år og er født og opvokset i Svendborg. Er til daglig elev på iværksætterforløbet WinWinHuset. Er medstifter og formand for foreningen CirkusRummet, bestyrelsesmedlem og i foreningen bag Svendborg Sound Festival og har derudover været aktiv i Svendborg UngeRåd, Maskinen m.fl.

petersvendborg@gmail.com

www.cirkusrummet.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php