Iværksætteri i mormor-gemakkerne

18. april 2016

(Foto: fagfotografen.dk)

 

Dynamiske, kreative kulturmiljøer er det nye sort

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

”Der er kage i mormor-gemakkerne“, skrev Mette i iværksætternes Facebookgruppe. Stedet, som hun henviste til, er et hjørne på fabrikkens 2. sal, der er indrettet med gamle sofaer, træpaller på væggene, bøger, kitsch og mormor-puder. Stedet oser af hygge og afslapning og passer dermed ikke helt til det erhvervssted, som Fremtidsfabrikken er – eller gør det? For i nutidens iværksætterkultur er skillelinjen mellem arbejde og privatliv nærmest visket ud.

 

Tidligere blev man selvstændig. Man gik hurtigt fra iværksætter til virksomhedsejer, når man etablerede egen virksomhed med ansatte. I dag er man serie-iværksætter med opstart af flere virksomheder, hvor identiteten ligger i at skabe nye virksomheder. Eller iværksætteren er selv virksomheden, der kan forandre sig og skifte retning alt efter interesse. Den evige iværksætter, som nytænker sig selv.

 

Iværksætterdrømmen er det helstøbte menneske, der forfølger sin passion. Livet, hvor arbejdsliv og privatliv danner en helhed. Virkeligheden er dog ofte en anden, da de fleste starter iværksætterlivet med pres og stress. For hvor kommer den næste ordre fra? Så iværksætteren arbejder altid, holder aldrig rigtig fri eller holder fri, mens han arbejder.

 

Den moderne iværksætter er lige så krævende på arbejde som privat. Det skal være fedt og rart at gå på arbejde. Man skal have energi af at gå på arbejde – bruge sig selv på den fede måde og hente inspiration fra andre og sine omgivelser. Sparring og samarbejde med andre iværksættere bygger på tætte relationer, der ligner eller bliver til venskaber. Også i relationerne er det derfor svært at skelne mellem arbejdsliv og privatliv.

 

Rammerne for den nye iværksætterkultur skal kunne understøtte fællesskabet. Det er den hårfine balance mellem det professionelle arbejdssted, som man stolt inviterer sine kunder ind i, og det hjemlige, hyggelige arbejdssted. Det skal være et miljø, hvor man finder faglig inspiration og føler sig hjemme. Og netop det passer ind i, at vi også danner tættere og mere personlige relationer med vores kunder.

 

Dynamiske, kreative miljøer er det nye sort. Det er sådanne steder, den nye iværksætterkultur trives. Jeg vil lade det være op til andre at bedømme, om Fremtidsfabrikken har det. Men jeg glæder mig over, at både venner og kunder ofte fotograferer mormor-gemakkerne og resten af fabrikken.

Et svar til Iværksætteri i mormor-gemakkerne

  1. 18. februar 2017 at 16:07

    Og må jeg – som indbygger i Fremtidsfabrikken – understrege vigtigheden i at man har et godt socialt netværk, når man er iværksætter. Mormorstuen er helt genial til kaffe og brunsviger eller til en uskyldig fredagsøl. Mens der hyggesnakkes, luftes også kreative tanker, ideer, råd og vejledning samt konstruktiv humor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php