Svendborg er nu med i Nordisk Cittaslow netværk

27. januar 2009


Aftalen om Cittaslow netværk i Norden underskrives ved stiftelsesmødet 22.januar 2009
(Foto: Helle Juul Kristensen)

Læs artikel fra den lokale avis Glåmdalen i Eidskog, Norge

Et netværk for Cittaslow Norden er nu etableret. Samarbejdsaftalen for de nordiske Cittaslow-kommuner blev torsdag den 22. januar 2009 underskrevet af borgmestrene for de – idag – fem nordiske Cittaslow-kommuner –  3 norske, 1 svensk og Svendborg som den første danske Cittaslow. Cittaslow-direktør, Pier Giorgio Olivetti deltog på vegne af den internationale Cittaslow-organisation og ses på billedet bag borgmestrene (fra venstre) Robert Svarva fra Levanger, Ulf Eriksson, Falköping, Dag Sørensen Sokndal, Lars Erik Hornemann, Svendborg og Knut Gustav Woie, Eidskog. Til repræsentantskabet for Cittaslow Norden har Byrådet i Svendborg Kommune ud over borgmester Lars Erik Hornemann udpeget byrådsmedlem, gruppeformand for socialdemokratiet, Curt Sørensen, der også tog del i stiftelsesmødet og konferencen.

Stiftelsesceremonien foregik ved fredsmonumentet Morokulien beliggende, hvor den norske Eidskog Kommune grænser op til Sverige. Grænsen gennemskærer Morokulien Infocenter, hvor frokosten blev serveret. I buffeten med de lokale kvalitetsfødevarer tager Falköpings Cittaslow-projektleder, Informationschef Conny Svensson for sig af elgkød på Sverige-siden, mens hans Cittaslow-assistent, Strateg for Bæredygtig Udvikling i Falköping Kommune, Ida Helander står på Norges-siden af grænsen og gransker udvalget af af fisk.


En spændende Cittaslow buffet med lokale kvalitetsfødevarer bla. fisk og elgkød.

Om aftenen inviterede en række borgere, foreningsfolk, erhvervsorganisationer og kommunale repræsentanter fra Eidskog kommune gæstfrit til festmiddag i Magnor Glassverk med lokal vildsvinesteg, viser og vitser. Ud over produktion, fabrikssalg og rundvisninger har Glassverket udvidet sortimentet med oplevelsesaktiviteter, hvor de besøgende bl.a. selv kan prøve glasblæsningshåndværket.

 
Her Curt Sørensen assisteret af en erfaren Glassverksarbejder. 

Formandsskabet og Sekretariat for Cittaslow Norden varetages indtil 2011 af Sokndal Kommune, der har været Cittaslow-medlem siden 2003 og med Sokndals borgmester Dag Sørensen og erhvervschef, Cittaslow-projektleder Nils Jacobsen i spidsen. Den første opgave i foråret 2009 bliver etablering af en fælles hjemmeside på internettet, der skal informere om Cittaslow i Norden og også skal kunne fungere som en fælles kommunikationsplatform for borgere og foreninger i de nordiske Cittaslow-kommuner til at etablere kontakter, debattere, og udveksle ideer og erfaringer om Cittaslow på tværs af landene.

 
Projektleder for det Nordiske Cittaslow netværk Nils Jacobsen.

Læs også: Nordisk Cittaslow netværk stiftes idag i Norge

Indlægget fra Cittaslow turen til Norge er venligst tilsendt mitsvendborg.dk af:

Helle Juul Kristensen
Planlægger. Cand. mag.
Cittaslow Svendborg
Svendborg Kommune
Tel: +45 6223 3059
E-mail: helle.juul.kristensen@svendborg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php