Svendborg Ungeråds muligheder og begrænsninger

23. april 2016

Har du noget, du gerne vil i kontakt med ungerådet om, så gå ind på facebook-siden: Svendborg Ungeråd.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF SVENDBORG UNGERÅD

 

Muligheder! Der er mange af dem, og de blomstrer lystigt på de ungerådsmøder, som der efterhånden er blevet holdt mange af siden SPEAK UP-borgermødet d. 9. september 2015.

Som mange andre unge med store fremtidsplaner satte vi os sammen og begyndte at drømme om alle de muligheder, der var, for at få sat ting i værk.

Vores store mål er at bidrage til, at unge føler en klar forbindelse mellem hjertet og deres egen livsvej, uanset hvor kringlet den end måtte være. Vi vil være med til at styrke kerneværdier som ansvar, tryghed, fortrolighed, mod, vejledning og ikke mindst indflydelse.

Det er alle sammen utrolig store og smukke ord, og det sidste er det, der bringer vores forpligtigelser som ungeråd i spil.

 

Politikerne ønsker, at vi indgår i en aktiv samskabelse med dem mindst to gange om året, at der indgås partnerskaber mellem de unge og andre aktører i mindst tre forskellige projekter og aktiviteter om året. Det ønskes også, at de unge involveres aktivt mindst fire gange om året i beslutninger omkring rammerne for uddannelses- og fritids- og kulturlivet i Svendborg Kommune. Vi sætter stor pris på deres tanker om vores inddragelse, men har også måtte forholde os ydmygt over for disse forpligtigelser. Der er ingen tvivl om, at vi ønsker at være de bedste repræsentanter for Svendborgs unge, men det er her, vi for alvor bliver stillet ansigt til ansigt med alle vores muligheder, for selvom vi har et stort engagement, er vi også en frivillig størrelse, og deltagelsen vil altid variere.

 

På baggrund af dette står vi over for en stor, men ikke umulig udfordring. Vi bliver nødt til at starte med at tage bitte små skridt for at skabe det, der til sidst kan blive en god og stærk struktur, som passer bedst ind i rammerne for Ungerådets frivillighed. Det første skridt for os er at få skabt kontakt ud til de unge via elevråd, foreninger o.l. Ikke nødvendigvis for at rekruttere medlemmer, men også for at kunne oplyse dem om, hvornår der er sager inden for deres interesseområde, hvor de kan få indflydelse.

En anden ting er, at Ungerådet er blevet bevilget 25.000 kr. Vi ønsker at putte disse penge i en pulje, så unge kan søge tilskud til deres projekter; der vil komme yderligere informationer om denne pulje.  Den største udfordring for os er at skabe og opretholde denne kontakt for netop at oplyse de unge om mulighederne, vi kan tilbyde dem, så så mange interesser som muligt kan tilgodeses og hjælpe unge med at se lysene, så de kan navigere på deres livsvej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php