Rudi Rusfort Kragh med i klimapanel

2. februar 2009

 Rudi Rustfort Kragh

Rudi Rusfort Kragh
, indehaver af virksomheden KulturInnovation, udvikler og initiativtager til Husets web  og formand for By og Land- Sydfyn, er sammen med en række af landets førende eksperter og ildsjæle, udpeget af klima- og energiminister Connie Hedegård (C) til at udgøre et klimapanel, som skal udtænke konkrete forslag og metoder, som kan få danskerne til at blive mere miljøbevidste om energiforbruget i Danmark.

Klimapanelet skal dermed udgøre en platform, hvor det politiske niveau, forskningsverdenen, konsulenter og andre ildsjæle sammen kan udvikle bud på nye måder at involvere befolkningen i at skabe bæredygtige svar på klimaproblemerne.

mitsvendborg.dk har stillet Rudi Rusfort Kragh en række spørgsmål i forbindelse med klimapanelets arbejde
Klimapanelets skal mødes èn gang om måneden og generere ideer til klimaforbedringer, som skal inspirere Klima- og energiminister Connie Hedegård (C) i udfordringen med at nedbringe CO2 udledningen. Hvordan finder 14 forskellige personer frem til hvad der er vigtigst at prioritere først? 

-Udvalget er sammensat af en lang række kompetente personer, der har forskellige tilgange både til klimaudfordringen og hvilke metoder der skal/bør arbejdes med. Den nærmere fremtid vil vise hvad denne gruppe kan komme frem til, som gruppen også kan være enige om at arbejde med – herunder hvor indsatsen skal lægges for at der fremkommer en effekt.

Hvilken indgangsvinkel vil du forsøge at bruge?

-Mit fokus er klar at vi skal feje for egen havedør først. Vi i den vestlige verden har et kolossalt CO2-forbrug, og det er vores forbrug der skal nedbringes, samtidig med at den øvrige verden får bedre livsbetingelser men ikke på bekostning af miljøet. I Danmark er udfordringen at ændre adfæren i tilpas hurtig hastighed samtidig med at man ikke igangsætter en kontra-bevægelse af ”nej-sigere”, som reaktion hvis befolkningen pludselig oplever at deres livsmuligheder og livsvilkår bliver forringet som konsekvens af ”klima-truslen”.

Hvordan kunne man forestille sig at danskerne kunne pålægges et større personligt klima-ansvar, så det at være miljøbevidst bliver en mere naturlig del af den enkeltes adfærd?

-En af de veje jeg tror man kan anvende er at beskatte energiudslip. At hver person modtager en kvote CO2 og overstiges denne kvote beskattes man i forhold til hvor meget CO2 man forbruger; skatten stiger jo mere man forbruger over kvotegrænsen.
Ønsker man derfor ikke at betale skat kan man blot ændre livsstil eller begrænse sit forbrug (anskaffe en nyere bil med et mindre energibelastende energisystem, isolere sit hus bedre etc). Med energibeskatning kan man dermed både indfange de borgere der er optaget af det miljørigtige og af dem der er optaget af ikke at betale for meget i skat. De kan faktisk danne en fælles front i en mere energimæssig rigtig retning.

Rudi Rusfort Kragh forklarer at klimapanelet har et såkaldt kommissorium (arbejdsgrundlag), som er meget løst i kanten; der er således endnu ingen tidsmæssig afgrænsning i opgaven, pt. ingen succeskriterium formuleret eller grænser for hvilken ideer der kan/ikke-kan vendes. Pt. kan udvalget altså i teorien forholde sig til alt fra klimaforandringer i den 3. verden til hvordan får vi flere til at cykle i Danmark.
 

Klimapanelet består af:
• Jeppe Læssøe, professor (MSO) DPU/Aarhus Universitet (formand for panelet)
• Christine Feldthaus, livsstilskommentator
• Gaute Høgh, founder Co + Høgh
• Karen Elisabeth Høeg, inspirator Pioneers of Change
• Karen Marie Pagh Nielsen, næstformand Foreningen for Energi & Miljø
• Kirsten Hastrup, professor Københavns Universitet
• Lars Andreas Pedersen, kreativ strateg Redhair
• Martin Krayer von Krauss, bestyrelsesformand A/B Søpassagen
• Mikkel Jespersen, partner 1508
• Rudi Rusfort Kragh, iværksætter og udvikler af Husets web
• Søren Ejlersen, CoFounder og næstformand Aarstiderne A/S
• Søren Hermansen, leder Samsø Energiakademi
• Tommy Olsen, leder Det Grønne Hus/Energitjenesten Sjælland
• Tor Nørretranders, forfatter

Christian Dan Jensen
mitsvendborg@gmail.com

4 svar til Rudi Rusfort Kragh med i klimapanel

 1. 2. februar 2009 at 08:42

  Tillykke til Rudi med udpegelsen. Jeg er meget tryg ved, at han kommer med i det panel. Gennem mange års kendskab til arbejdet har jeg kun lært, at der er både seriøsitet og nytænkning bag. Det kan forhåbentligt blive et konkret bidrag til udmøntningen af årets klimakonference.
  God arbejdslyst
  Arne Ebsen

 2. Poul Erik Petersen
  2. februar 2009 at 13:58

  Flot gået. En mand som Rudi Rusfort Kragh i en tænketank som skal inspirere til fremtidens klimapolitik i Danmark er en stor gevinst for miljøet.

  Held og lykke med arbejdet.

  Poul Erik

 3. Niels Chr. Nielsen
  15. februar 2009 at 15:50

  Kære Rudi
  Hvis ikke du skulle med i klimapanelet, skulle der slet ikke være et panel!

  Det flotte og seriøse arbejde du gennem årerene har udført på klima- og miljøområdet, bliver nu belønnet med din udpegelse til klimapanelet.

  Jeg glæder mig til at følge dit og panelets arbejde!

  Venlige hilsner
  Niels Chr. Nielsen

 4. Pingback: Learn More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php