Troense Havn ligger aldrig stille

24. maj 2016(fra venstre) Ib Kabell Hansen, formand fra 1974-1983, Søren Nielsen, dyrlæge og havnefoged, Lars Hansen, formand 2008 – , Mads Kolte Olsen, Dansk Sejlunions Generalsekretær og Jørgen Andersen formand fra 1983-2008
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Måske der kan være mennesketomt et par timer den 24.december mellem kl.18-21 på havnen i Troense, men ellers er her stort set altid gang i et eller andet. Sådan har det været altid – og aktivitetsnivuauet er blot øget gennem årene.

 

100 bådpladser
Der har været broer ved kysten ved Troense siden 30’erne, men det satte is-vintrene i krigsårene en stopper for. Broerne blev ganske enkelt ødelagt af isen i sundet.
Det fik en gruppe af lokale til at tage initiativ til på en stiftende generalforsamling i februar 1941 at danne Troense Bådelaug.
Siden er det kun gået fremad og i dag er der tre stabile broer med i alt 100 bådpladser på havnen i Troense.
Formanden for Troense Bådelaug hedder Lars Hansen, det har han været siden 2008, og det var også ham der holdt talen om 75 år med Troense Bådelaug, da der var standerhejsning og jubilæumsfestligheder på havnen og i klubhuset lørdag den 16.april, med kød på grillen fra Vindeby Slagteren og øl og vand til alle.

 

Klubhuset skal have et løft
Flertallet af brugerne i Troense Bådelaug bor på Tåsinge, og det er også beboerne på øen som har fortrinsret til en bådplads. Alle gør en indsats og er medvirkende til at gøre hele området pænt og ordentligt. Blandt andet ’Onsdagsklubben’, som er seniorer med hænderne rigtigt skruet på, der samles hver onsdag og drikker morgenkaffe, hvorefter de arbejder på anlægget frivilligt.
– De er et kæmpe aktiv for bådelauget, siger Lars Hansen.

Alligevel er der flere ting som trænger til et større løft. Blandt andet det gamle klubhus.
– Vores klubhus på havnen har brug for at blive moderniseret. Vel at mærke i æstetisk forstand, med respekt for Troense Bevarende Lokalplan. Troense er landskendt for sine historiske og miljømæssige kvaliteter, så det er helt naturligt at det gamle frugtlager, som klubhuset oprindeligt er, bliver moderniseret i linie med området set i et helhedsperspektiv, fortæller Lars Hansen og tilføjer at Praksis Arkitekter, som ligger i Troense, er meget behjælpelige.
– Bestyrelsen arbejder i øjeblikket med en fondsansøgning for at skaffe midler til flere projekter på Troense Havn, og her er det vigtigt at få de vigtige detaljer med. Så vi er meget glade ved at Praksis Arkitekter vil hjælpe os, lyder det fra formanden.
Udover moderniseringen af klubhuset er også et nyt optimisthus til joller, samt en renovering af broen hvor MS Helge lægger til, på prioriteringslisten i fondsansøgningen.

 

VM til Troense
Til næste sommer bliver Troense Bådelaug omdrejningspunkt for VM i Starbåd, som løber af stablen i juli 2017.
Mellem 80-100 både forventes at deltage, når det går løs i Lunkebugten. For det sydfynske bådlaug er det stort at få et VM til Sydfyn.
– Vi er i fuld gang med forberedelserne som blandt omfatter, at vi skal finde bådpladser til alle i en uge. Det betyder, at godt og vel halvdelen af vores fastlæggere skal finde alternativer til bådplads i den uge, hvor VM er her. Det hjælper vi naturligvis med til, siger Lars Hansen, som glæder sig til at kunne byde VM velkommen til Troense.

 

troense-baadelaug.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php