Lav en konkurrence om Svendborg Havn

1. juni 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk

 

Om ganske kort tid kører de første entreprenørmaskiner og byggekraner ind på Svendborg Havn. Bygherren er Simac, som på Nordre Kaj opfører et nyt, stort maritimt kraftcenter af international karakter. Der bygges på op mod 30.000 kvadratmeter, og med 100 millioner Mærsk-kroner i donation kan Simac realisere drømmen om et maritimt uddannelses- og videnscenter for 900 elever, de bedste maritime underviserkompetencer og den bredeste maritime ekspertviden.

Byggeriet skal være det ypperste inden for arkitektur, miljø og klimasikring. Det bliver ikke en hvilken som helst bygning, som vi kommer til at se stå færdig om 4-5 år. Ambitionsniveauet er højt – både inden i huset og i det visuelle udtryk.

Derfor er der udskrevet en arkitektkonkurrence på internationalt niveau.

Et af kravene i arkitektkonkurrencen er, at den nye bygning, som opføres, skal være i balance og samspil med de omkringliggende bygninger, og at hele området skal ses i et samlet æstetisk billede. Det betyder, at arkitekterne skal se det hele i et langt bredere perspektiv og ikke kun fokusere på lige præcis den nye bygning.

I sit stille sind kan man undre sig over, hvorfor man ikke har valgt netop den model for hele Svendborg Havn. Måske man så kunne have undgået politisk slagsmål, massive folkelige protester og hovedrystende investorer, hver gang et nyt byggefelt og en lokalplan skal udvikles.

 

En international arkitektkonkurrence og en masterplan for hele havneområdet – inklusiv Frederiksø – ville have åbnet dørene på vid gab for inspirerende input, innovative tanker og fremtidssikrede løsninger i respekt for kulturarven og med udsyn til hele verden.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php