Gå på kulinarisk opdagelse

6. juni 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Så kan du godt begynde at varme smagsløgene

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det bliver større i år. Kulinarisk Sydfyn 2016 præsenterer flere udstillere, flere aktiviteter og satser på flere mennesker gennem billetlugerne, når Kulinarisk Fødevaremarked 2016 indtager Svendborg midtby den 25. og 26. juni.

Det er 16. gang, at Svendborg bliver et mekka for kulinariske oplevelser, udover alt det som det sydfynske byder på i forvejen, og siden det hele startede i Maritimt Center på havnen med lokale producenter med økologiske produkter i boderne, er det kun gået fremad.
I 2010 rykkede det hele op midt i byen, hvor byens rum og pladser blev udnyttet fuldt ud til at danne rammen om den store årlige begivenhed. Cittaslow var ikke længere til at komme udenom på Sydfyn.

 

‘Vi vil gerne hjælpe de små’
Kulinarisk Fødevaremarked er primært fokuseret på fynske producenter og specialiteter. Og selvom der også kommer producenter fra både ind- og udland, så er alle lige velkomne. Det kræver blot, at man er kvalitetsbevidst om sit produkt og har hjertet med. Og lige præcis det med at have hjertet på rette sted, når det handler om kulinarisk kredsløb, det har Mikael Hansen, som er daglig leder af Kulinarisk Sydfyn. Uden ham var det meget svært at forestille sig, at fødevaremarkedet var blevet til det store tilløbsstykke, det er.

– Fyn og ikke mindst Sydfyn emmer af spændende producenter. Store som helt små. Vi vil gerne hjælpe især de små producenter godt på vej, og derfor lytter vi til dem. I år kan vi således præsentere Kulinarisk Folkehøjskole, som holdes i Borgerforeningen, hvor alle med billet til fødevaremarkedet kan komme til flere gratis kulinariske foredrag. Vi har bl.a. Ørkild Saft & Bær, en lille ny producent fra Svendborg, som vil fortælle om tilblivelsen af virksomheden. Og man kan også tage med igennem akvavittens historie og komme helt tæt på, hvad den klassiske danske frokostpartner kommer af i et foredrag fra De Danske Spritfabrikker – med smagsprøver indlagt, smiler Mikael Hansen, som glædes over at kunne udbrede kendskabet til det kulinariske endnu mere.

 

Mad i børnehøjde
Fødevaremarkedet byder igen i år på børneaktiviteter og børnerestaurant, hvor børnene kan udfordre deres smags- og lugtesans. Nordic Food Lab. kommer også igen, og det samme gør Naturama – Fjord & Bælt med Havets Hemmeligheder. Det foregår i år i Krinsen på Centrumpladsen. Her lå tidligere DM i Grill, som i år er rykket ind i rådhusparkeringen. Dette fordi der ganske enkelt er kommet flere udstillere.
Der er Nordisk Ostefestival, sundhedsplejerskerne i Svendborg, som laver mad over åben ild i Krøyers Have, og sædvanligvis masser af smagsprøver alle steder.
DSB og Fynbus kører dig lige til døren fra hele Fyn for bare 59 kroner, og adgangsbilletten for begge dage koster en flad 50 ér. Det bliver svært at sige nej til.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php