Hold da helt ferie i Svendborg!

17. juni 2016

 

Ferie og børn er for de fleste familier en dejlig cocktail. Familien har nogle uger fri sammen, og der planlægges, hvilke aktiviteter man skal kaste sig ud i


AF SUSANNE RIBER

 

For mange familier er det en kabale, der skal gå op, for mor og far har ikke altid ferie samtidig, så ofte må mor og far holde ferie forskudt, for at børnene ikke skal være alene i ferien. Mange børn holder noget af deres ferie hos bedsteforældrene, dette er både en fantastisk anledning til, at generationerne mødes og hygger sig sammen, men også en praktisk foranstaltning for at få feriekabalen til at gå op.

Hvordan kan disse kostbare uger så bruges? Tre ugers ferie, hvor hverdagens rutiner lægges på hylden, og der er plads til at gøre ting, vi måske ikke har mulighed for i hverdagen. En rejse til syden, en campingtur eller et par uger på familiens sejlbåd. Ja, men hvis man nu ikke har de muligheder eller bare ønsker at holde ferie i det sydfynske?

Ferien behøver ikke tilbringes i sofaen med en iPad, selv om det kan være afslappende ind imellem. I sommerferien er der flere markeder, hvor børn kan få en på opleveren. Kulinarisk marked i Svendborg den sidste weekend i juni, Middelaldermarked i Nyborg og Jernaldermarked i Lundeborg i juli måned og torvedag hver lørdag i Svendborg. Eller hvad med Egeskov Slot med en fantastisk legeplads, der udfordrer motorikken og en kæmpe labyrint, hvor man kan blive helt væk.

En tur med sundfærgen Helge med medbragt madkurv og badetøj, stå af ved Valdemars Slot og få nogle dejlige timer ved den skønne badestrand ved Lunkebugten. Eller en cykeltur ud til Christiansminde. Herude findes grillområder, hvor familien kan hygge sig med at grille pølser, spille minigolf og hoppe i bølgerne.

Aktiv ferie er også at pakke rygsækken og gå et stykke af øhavsstien eller ”at opdage en ø” og tage færgen til Skarø eller Drejø og gå på opdagelse, at slå telt op i haven, lave bål og bage kartofler i gløderne eller at tage på opdagelse ved Svendborg Havn med håndværk, Frederiksøen, færgerne, de gamle træskibe, Bølgen, skaterrampe og boldbane. For de rigtig modige er Gorilla Park en udfordring. Efter kyndig instruktion slippes vi løs og svinger os mellem trækronerne.

Og måske vi ind imellem bare skal slappe af derhjemme, læse, spille på iPad, bage boller og hygge med familien. Børn forventer ikke en fuldt booket kalender i ferien, de vil bare gerne være sammen med familien og opleve noget af det samvær, som der ikke altid bliver tid til i hverdagen. God ferie!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php