Swingborg Festival til efteråret – homegrown

20. juni 2016

 

Musikere, spillesteder og publikum laver kulturhistorie en hel uge

 

AF PER VINCENT

 

Det har vrimlet i mere end 40 år, og det bliver ved.

Svendborgs musikliv er stadig en væsentlig kulturambassadør for byen, og nu bliver det dokumenteret ved Swingborg Festival sidste uge i oktober. Omkring 25 bands, solister, duoer og trioer er med og optræder på fem af byens spillesteder. Der er musik hver dag.

Det helt særlige er, at de alle skriver musikken og teksterne selv, det er original musik, der bliver spillet, og derfor skal det optages.

 

Moster var den første
Kloster Moster hed det, spillestedet på Klosterplads, der var kendt af musikere over hele Skandinavien, de spillede der og nød det, den svenske musiker Bjørn Afzelius kaldte det ”Nordens bedste publikum”, TV2 spillede cafekoncert, for de var helt nye, alle de store danske bands, og en del udenlandske, har spillet på Kloster Moster, og ikke mindst var spillestedet en vigtig katalysator for det lokale musikliv.

I 1981 indspillede en række sydfynske bands med egne kompositioner en LP netop på Kloster Moster, og for 10 år siden kom Swingborg 2, denne gang på cd og optaget i et studie i øvehuset Harmonien.

Begge er de vigtig dokumentation for det sprudlende musikliv, og nu skal Swingborg 3 indspilles, det bliver en dvd, og ikke mindst med et levende publikum som en vigtig del af projektet.

 

Spillestedernes uvurderlige indflydelse
I årevis har Svendborg været blandt de førende musikbyer i landet, det er et kendetegn, at vi har mange udøvende musikere, både professionelle og amatører, og ikke mindst har vi mange spillesteder, flere end man kan forvente af byens størrelse, når man sammenligner med andre.

Antallet af spillesteder er afgørende for de lokale musikere, det er her, de kan spille på en rigtig scene for et rigtigt publikum, og spillestedernes villighed til at give dem chancen kan ikke undervurderes.

Fem af disse spillesteder, Strandlyst, Harders, Kammerateriet, Hansted og Arne B., bliver stederne, hvor det kommer til at ske i uge 43.

Alle de ensembler, der deltager, bliver fordelt på de fem steder, alle skal kunne spille mindst 45 minutter (et sæt) med egne kompositioner, det hele bliver optaget på dvd, og et af numrene kommer med på Swingborg 3, som skal udkomme i løbet af december.

Musiklivet i Svendborg manifesterer sig endnu engang og laver kulturhistorie.

 

swingborg.dk

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php