Mini-golf, basketball og masser af glade børn

21. juni 2016


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

I Knasten er der altid plads til kreativ udfoldelse

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der sker næsten altid noget nyt i værestedet Knasten i Kirkestræde på Thurø. Sidste år fik de udvidet vognparken med en freestyler, så nu kan der køres ræs i flere af Knastens skægge køretøjer. Der blev også etableret en shelter i haven i forbindelse med bålstedet og det er allerede blevet afprøvet af nogle forældre, som har overnattet i shelteren sammen med deres børn. Og så har Knasten nu fået sin egen seks hullers mini-golfbane.
– Den er helt klart et hit, siger Knastens daglige leder, Claus Bang, og tilføjer med et glimt i øjet, at det naturligvis på ingen måde er en konkurrent til Smørmosens mini-golf.

Spændende nyt samarbejde
Sidste år kunne Knasten holde 20 års fødselsdag. Der blev naturligvis fejret med fest i gaden. Claus Bang, som har været med lige fra starten, kunne her fortælle, at det gode samarbejde med Thurø Skole ser ud til at virke.
– Vi har netop afsluttet et samarbejde mellem Svendborg Basketball Club, Børnebasketfonden og Thurø Skoles SFO, hvor børnene hver uge har kunne gå gennem et træningsforløb i basket, hvor de to trænere; Jens Thygesen og Jonas Schaarup fra Svendborg Basketball Club er kommet her og har givet undervisning, fortæller Claus Bang.
Ideen med at lade dygtige trænere fra basketballklubberne komme ud og få professionel undervisning i basket, er oprindeligt kommet fra den tidligere landsholdspiller i basketball; Jens Laulund, som i 2013 startede Børnebasketfonden. Formålet var, og er, at indgå samarbejder med foreninger, institutioner, skoler og SFO’er, skabe børn i bevægelse gennem basketball, og at udbrede kendskabet til sporten blandt børn og unge gennem inkluderende og dynamiske aktiviteter.

– Det har været en kæmpe succes. Først har der været træning for 1. og 2. Klasserne på Thurø Skole, og så har de 15-16 årige trænet på Knastens udendørs basketbane fast hver uge siden midten af april. Vi vil gerne give de bedst mulige tilbud til Thurøs børn og unge, og det her er bestemt noget vi godt kunne tænke os igen til næste år, siger Claus Bang.

 

Nye ansigter og flere børn
Der er kommet to nye ansigter i Knasten. Den ene hedder Daniel Andersen, som er ansat i 20 timer om ugen som pædagogisk medarbejder. Han er ansvarlig for den ene af Knastens to kreative afdelinger – den som handler om træværkstedet og udeaktiviteterne.
Det andet nye ansigt er Tina Rosenlund, som er uddannet pædagog og står for den afdeling, hvor børnene kan tegne, male, sy og lave andre kreative aktiviteter.
– Det er dejligt at have to nye medarbejdere. Og de brænder for det, skulle jeg hilse at sige, smiler Claus Bang. Han glæder sig til efter sommerferien at kunne byde 3.klasserne velkommen i Knasten.
– Vi håber på, at mindst 40 børn fra 3.klasserne vil komme og blive en del af Knasten. Lige nu er vi 61 børn og unge her, og kunne vi runde de 100 i år, så ville det da være rigtig dejligt, siger Claus Bang, og smiler igen.

 

knasten-thuroe.dk 

2 svar til Mini-golf, basketball og masser af glade børn

  1. 24. januar 2017 at 07:32

    De må have et godt samarbejde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php