Endnu en vellykket festival er nu historie i Ollerup

22. juni 2016

 

Elever fra Ollerup Efterskole indsamler 34.698 kr. til børn i nød

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

For et par uger siden var Ollerup Efterskole en aktiv deltager i den store Demokratifestival i Ollerup. I sidste weekend var der så OE-festival, med efternavnet ”Musik bag bøgehækken” – på Ollerup Efterskole. Her var det skolens elever, der stod for at arrangere en hel festival.
– Eleverne havde nøje studeret Demokratifestivalen, så de var i stand til at bygge deres egen festival op – med alt, hvad der kræves fra en flot festivalplads med diverse telte og scener, over programlægning, til at lave mad og selvfølgelig optræde med musik og teater, fortæller forstander Jesper Vognsgaard.
Det var ganske enkelt enestående at opleve elevernes musikalske ildhu samtidig med at de tog et kæmpe ansvar for at få alle de praktiske gøremål til at gå op i en højere enhed. I løbet af en weekenden (18. + 19. juni) optrådte ikke mindre end 94 bands/ensembler på to store scener med flot lyd og lys.
– Jeg tror, at vi har oplevet nogle af morgendagens musikalske stjerne, smiler Jesper Vognsgaard.

 

Elevforeningen samlede ind til et koncertflygel til den nye koncertsal
Der deltog også tidligere elever – både som gæster og med et band. Udover at stå på scenen havde elevfor- eningen også en happening i form af at give mulighed for at købe sig til afløb for de mest dyriske lyster. Man kunne således købe sig til at smadre et klaver (der ikke var spilbar, red). Pengene fra denne happening går til et nyt koncertflygel til den kommende koncertsal. Elevforeningen arbejder ihærdigt på at skaffe midler til, i samarbejde med skolen, at udstyre den kommende koncertsal med et rigtigt kongeinstrument.

 

 

Indsamling til humanitære formål
Som et seriøst indslag på festivalen var der inviteret en repræsentant fra nødhjælpsorganisationen, Din nødhjælp, Kaja Vigtift. Gennem hele skoleåret har eleverne på efterskolen samlet ind ved alle fælleskorets koncerter i Danmark og på turneen i Tyskland.

– I alt er der kommet svimlende 34.698 kr. ind. Disse midler er nu sendt afsted til Din nødhjælp, fortæller efterskoleelev Kirstine Sejer Jørgensen.
Der er tale om en organisation, der arbejder for børnenes muligheder og som sender alle pengene videre til de børn, der behov for hjælpen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php