Ny udstilling: Hvad er en rigtig sejler?

24. juni 2016

(Foto: Knud Mortensen)

 

Hvad er en rigtig sejler? Er det en træskibssejler, der nusser om sit skib hele vinteren, en fartglad motorbådsentusiast eller en stålsat verdensrundsejler?

I en ny særudstilling undersøger Svendborg Museum forskellige tiders svar på, hvem og hvad der var en rigtig sejler.

– Der er mange dem og os i lystsejladsen. Bølgerne er ofte gået højt i sejlklubberne. Ved at kigge nærmere på, hvem der til forskellige tider har været inde og ude af sejlerfællesskabet, dukker en ny fortælling om lystsejladsen op. Det er en utraditionel jubilæumsudstilling, hvor vi går tæt på de brudflader, der har været i lystsejladsen de seneste 150 år og ser på, hvad de fortæller om sejlernes idealer, fortæller museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen fra Svendborg Museum.

 

I udstillingen kan de besøgende komme med deres bud på, hvad en rigtig sejler er og komme tæt på forskellige tiders sejlerliv.

Udstillingen åbner d. 25. juni kl. 16 i Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen, hvor den kan ses resten af sommeren.

Særudstillingen ”En rigtig sejler” åbner i anledning af lystsejladsens 150-års jubilæum i Danmark, der markeres i Svendborg d. 24. til 26. juni i et samarbejde mellem Dansk Sejlunion, Danmarks Museum for Lystsejlads, Svendborg Kommune, Svendborg Sunds Sejlklub og Svendborg Museum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php