Snoren klippes til Den Grønne Tråd på fredag

27. juni 2016

 

Fredag den 1. juli er Den Grønne Tråd i Svendborg klar til indvielse og til at byde borgere, virksomheder og gæster velkommen i et nyt sammenhængende og rekreativt byrum. Projektet er blevet til i partnerskab mellem Svendborg Kommune og Realdania, og indvielsesarrangementet foregår kl. 15 på trappen mellem Møllergade og Toldbodvej.

 

Læs mere om Den Grønne Tråd

 

Krøyers Have, Ramsherred, Torvet og Møllergade har fået nyt udseende og er bundet sammen på ny vis – og der er med en trappe fra Møllergade og ned mod havnen etableret en helt ny forbindelse mellem bymidten og havnen.

 

– Med Den Grønne Tråd har Svendborg fået udviklet sin bymidte, så den nu rummer flere muligheder for aktivitet, ophold og hverdagens byliv i et klassisk og enkelt udseende. Både kultur- og erhvervsliv kan indrette sig på nye måder, så vi har al mulig grund til at være glade for og stolte af, at arbejdet er nået til vejs ende, udtaler borgmester Lars Erik Hornemann, der også takker Realdania for partnerskabet, som har været en forudsætning for, at projektet kunne lade sig gøre.

 

– Den Grønne Tråd er blevet et rigtig fint eksempel på, hvordan havnebyer kan bryde de fysiske barrierer, der ofte er mellem by og havn. I Svendborg er havnen nu under omdannelse fra industrihavn til en rekreativ havn. Med den nye trappeforbindelse kan by og havn tale sammen, og der er skabt en fin forbindelse mellem de historiske byrum ved Torvet og havnen, forklarer Karen Skou, programchef i Realdania.

 

Indvielsen kommer naturligvis til at byde på fest og fejring. Der vil være taler, musik og underholdning. Der bydes på kager og forfriskninger fra lokale producenter, og der vil være mulighed for en byvandring, der sætter ord på de nye former og funktioner i bymidten. Indvielsesarrangementet foregår mellem kl. 14-16 på Lille Torv.

 

Og så vil navnet på den nye passage fra Møllergade og ned mod havnen naturligvis blive offentliggjort. Interessen for at byde ind med input og konkrete forslag har været ganske stor, idet mere end 170 borgere har givet deres besyv med.

 

Med indvielsen sættes der et festligt punktum på et stort anlægsarbejde i hjertet af Svendborg. Krøyers Have har fået ny beplantning mod bebyggelsen, og den danner en naturlig overgang til Skolegade og Ramsherred, der er blevet omdannet fra en vej til et gaderum. Torvet er indrettet til ophold og aktivitet og har med springvandet fået en videre fortolkning af det oprindelige værk ’Havfruer, der laver malstrøm’. Fra Møllergade er der med trappen kommet en direkte adgang ned til havnen med mulighed for at gøre holdt undervejs og nyde havnemiljøet næsten helt inde i byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php