Han kan bare ikke sidde stille

30. juli 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Han er restauratør, koncertarrangør, salgs- og sponsorchef, og han er først lige fyldt 30 år

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Lars Skovmand er en af dem, som får tingene til at ske. Som 25-årig gik han fra et almindeligt job som bartender på Børsen til at købe halvparten i værtshuset Hansted. Allerede året efter, i 2013, blev han også koncertarrangør med den gratis Hansted Live festival afviklet over fire dage i Baagøes Gaard, hvor værtshuset Hansted også ligger. I 2015 overtog han rorpinden selv på Hansted efter tre års partnerskab med Nicolai Junge Villebro. En karriere var skudt i gang.

 

Op ad stigen
Der er ikke langt fra idé til handling hos en fyr som Lars Skovmand. Her er tale om ægte lederskab. For det kræver sit at drive værtshus i dag. Den romantiske forestilling om, at restauratøren dumper ind på ’sit sted’ fra tid til anden for lige at hilse på og se, at alting kører, som det skal, er vist ikke helt virkelighedens verden. Det kræver både hårdt slid, elendige arbejdstider og skarp konkurrence at drive værtshus. Men for Lars Skovmand er der ikke plads til klynk. Han ser hele tiden mulighederne i at udvikle sin forretning i nye retninger.
– Da vi første gang lavede Hansted Live, var det fordi, vi gerne ville mere, end hvad vi kan tilbyde på Hansted. Ideen var fire dages udendørs gratis musikfestival lige midt i hjertet af Svendborg midtby. Vi ville gerne skabe en stemning af lokalt engagement og fællesskabsfølelse, fortæller Lars Skovmand.
Siden er det kun gået én vej – opad. Hansted Live blev en stor succes. Festivalen ekspanderede, navnene på plakaten blev større, og folk strømmede til. Det eneste ’problem’ var, at pladsen i gården blev for trang.
– Filosofien med Hansted Live var, at det bare skulle løbe rundt i sig selv. Vi kalkulerede de første år med et underskud, hvilket vi også fik, og således fik vi ingen ubehagelige overraskelser. Men nu rykker vi altså i år ind i Krøyers Have og holder gratis festival for folket i folkets ’egen have’ i stedet for i ’vores gård’. Den tanke synes jeg godt om, smiler Lars Skovmand og tilføjer, at hvis det gøres rigtigt, så bør der kunne tjenes penge på gratis musikarrangementer.

Større navne på plakaten
Indian Summer-koncerter i Voldgade og Indian Winter-koncerter i SG Huset er også med Lars Skovmand som medarrangør. Det gør han i samarbejde med Den Blå Gård, Kammerateriet og JVB Concerts. Konceptet her er mere kommercielt. Det koster penge at komme ind. Til gengæld præsenteres i år et program med internationale kunstnere som bl.a. engelske Paul Young, Nik Kershaw og Katrina & The Waves samt en række større danske navne.
Festivalen løber af stablen den 26. og 27. august.

Lars Skovmand sidder sjældent stille. Udover at være kulturentreprenør er han også salgs- og sponsorchef i Svendborg Rabbits.
– Det handler om at sætte baren højt og samtidig have det gode lokale fundament med hele vejen, lyder det fra Lars Skovmand.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php