Ny butik som samlingspunkt for Liv i min By

1. august 2016


Det er her i Munkestræde at den nye Liv i min By-butik kommer til at ligge.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Ny informationsbutik i midtbyen skal fungere som fremskudt post for Liv i min By

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der er tre ting, som er altafgørende i enhver byudviklingsproces, hvis det skal lykkes at skabe medejerskab i befolkningen: information, information og information.
Sådan udtalte Johannes Nørgaard Frandsen, professor ved SDU, som bl.a. har forsket i forstads- og parcelhuskulturer, provins- og landbokultur og folkeoplysning, da mitsvendborg.dk interviewede ham i august 2012 i startfasen af Den Grønne Tråd.
– Det er vigtigt at respektere den langsomhed, der helt naturligt ligger i byudviklingsprocesser. Man ved, at det kan være svært at få folkelig accept, når man vil ændre byens udseende og brugbarhed, og derfor er det uhyre vigtigt med masser af information under hele processen, om hvad der sker, hvorfor og hvornår, siger Johannes Nørgaard Frandsen.

Borgerne inviteres med indenfor
Programmet for områdefornyelsen Liv i min By arbejder på alle væsentlige områder med borgerinddragelse og åbenhed i dialog og udtryk. Derfor prioriteres også fysisk tilstedeværelse i byrummet, og derfor er der i budgettet for områdefornyelsen også afsat og godkendt midler til etablering af en borgerbutik – en Liv i min By-butik.
Jesper José Petersen er byplanlægger og projektleder for Liv i min By i Svendborg Kommune, og han ser Liv i min By-butikken som en stor fordel i forhold til at inviterer borgerne med helt indenfor.
– Ideen med en Liv i min By-butik er, at den kommer til at fungere som en fremskudt post for kommunens bygningsfornyelse og anlægsarbejder i området. Liv i min By-butikken skal fungere som ’hub’, samlingspunkt for en række konkrete aktiviteter, og samtidig levere viden, materialer og svar på spørgsmål, forklarer Jesper José Petersen.

I programmet for områdefornyelsen er der afsat 100.000 årligt til lokaler og/eller pop up-butikker. Liv i min By-butikken kommer til at ligge i Munkestræde, hvor der vil være flere arbejdsstationer samt et møderum/udstillingslokale. Butikken vil have åbent tre dage om ugen fra klokken 10-16.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php