Elever står bag skolestartskampagne

10. august 2016

 

I Svendborg Kommune afprøves der i disse dage en ny måde at sikre små børns vej til skole. Skolestartsplakaterne på vejene omkring Skårup Skole og Vestre Skole er således med billeder fra skolernes egne 0. og 1. klasser.

 

- Som noget nyt har vi fået elevernes egne ansigter på trafiksikkerhedsplakaterne. Vi har en forventning om, at budskabet om at sænke farten omkring skolerne på denne måde bliver mere nærværende hos trafikanterne. Mange vil jo kende børnene selv, eller også kender de dem gennem deres børn, naboer eller andre. Og vi tror på, at det giver noget, når trafikanterne genkender børnene, fortæller Birger Jensen, formand for Miljø-, Klima- og Trafikudvalget i Svendborg Kommune.

 

Kampagnen har dog også andre virkemidler end billeder af børn fra lokalområdet. De to skolers 5. klasser har også været med til at udforme kampagnen, idet de har haft rollen som fotografer. Og 5. klasserne har været med til at udvikle gå- og cykelprøver for de nye 0. klasser.

 

- I projektet har vi givet eleverne direkte indflydelse på, hvordan der skal arbejdes med trafiksikkerhed i deres lokalområde. Det har virket super motiverende på eleverne, der nu også har lært noget om kommunikation, trafik og nærdemokrati, fortæller Mick Outzen som er lærer på Skårup Skole, og tilføjer, at eleverne også har været med til at udarbejde slogans til plakaterne.

 

Projektet er det første af sin art i Svendborg Kommune og er kommet i stand med midler med Trygfonden. Virksomheden Trafik i Børnehøjde har stået for processen i et samarbejde med de respektive skoler, der er med i pilotprojektet. Når kampagnen er overstået, vil der blive taget stilling til, om den skal udvides til også at omfatte flere skoler i Svendborg Kommune.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Lokale annoncer


ÅBNER SNART I TINGHUSET!
Find os også på Facebook

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 


Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php