Man skal ikke være bange for at få jord under neglene

18. august 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Han startede med at gå med aviser og sælge kaniner. I dag har han en virksomhed i vækst

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Allerede i sin læretid som anlægsgartner i et Odensefirma havde han sit første CVR-nummer og udførte anlægsarbejder i sin fritid. Det faldt umiddelbart ikke i god jord hos mester, at hans lærling samtidig var en konkurrent, men for Jens Ravnholt var evnen til at lave forretning og udføre et godt stykke arbejde, med jord under neglene, noget, der lå i hans DNA. Og med evnen følger som bekendt også pligten.
Til næste år kan Anlægsgartner Jens Ravnholt fejre 20 års jubilæum, virksomheden beskæftiger mellem 8-10 faste medarbejdere og udfører anlægsarbejde i hele landet.

 

Side om side med Bjarne Ingels Group
På afstand er det næsten usynligt, men under jorden – midt i den nyrenoverede Kulturhavn Kronborg i Helsingør og som nabo til Kronborg Slot – ligger M/S Museet for Søfart. 3000 kvadratmeter areal med belægning og beplantninger giver området et smukt æstetisk udtryk. Nedenunder ligger selve museet i den gamle værftstørdok, som den prisvindende tegnestue BIG – Bjarne Ingels Group har tegnet.
Alt det ovenpå er udført af Anlægsgartner Jens Ravnholt fra Stenstrup.
– Det var en utrolig spændende opgave, hvor vi var i gang i næsten to år. Prøv at forestille dig, at alle brosten, der er lagt, har været i hænderne på de brolæggere, som har lagt dem. Det er altså ret mange, vi taler om, siger Jens Ravnholt.

Flere grønne og rekreative områder
Jens Ravnholt har gennem årene fungeret en del som underentreprenør for flere af landets større entreprenørvirksomheder. Det har betydet arbejde for blandt andet Banedanmark, hvor Jens Ravnholt og hans folk for nogle år siden var med til renoveringen af Vordingborg Station og sporarbejde på strækningen Ålborg-Frederikshavn, hvor det sydfynske firma plantede ikke mindre end 57.000 planter. Herudover har Jens Ravnholt også et godt samarbejde med Park & Landskab, hvor de har lavet flere naturlegepladser i blandt andet København.
– Jeg har altid synes, at det er vigtigt med grønne rekreative områder i byerne. Det giver liv og trækker mennesker til. Mange byer mangler en grøn tråd og et højere plejeniveau af byens grønne områder. Svendborg kunne godt bruge mere i den retning. Vi må spørge os selv, hvordan vi vil have, at byen gerne skal se ud, lyder det fra den sydfynske anlægsgartner.

 

Rådgivning og god dialog
I de 20 år er der sket en del. Og nu har Jens Ravnholt øget fokus på lokalområdet, som han nu vil styrke indsatsen mod.
– Efter en del år på den anden side af bygrænsen savner jeg det lokale og det at kunne udrette noget mere for privatkunder i det sydfynske. Her er rigtig mange spændende ejendomme og arealer, hvor jeg godt kunne se os, i god dialog med kunden, være med til at forskønne nogle områder, fortæller Jens Ravnholt. Og netop den gode dialog er noget, han vægter højt.
– Jeg kan godt lide faglige udfordringer og bruger meget gerne god tid sammen med kunden, hvor vi taler om mulighederne. Rådgivning er en af vores spidskompetencer, siger Jens Ravnholt og opfordrer til, at man lader sig rådføre, inden man eksempelvis rydder hele forhaven i et gammelt villakvarter for at fylde det hele ud med granitskærver til to parkeringspladser.
– Vi kan ofte se nogle andre og pænere muligheder, og så ville det jo være synd at begynde på egen hånd uden lige at have fået en snak med os først, smiler Jens Ravnholt.

 

Vokseværk
Et godt solidt kundefundament er godt at have. Det giver muligheder for at byde ind på flere opgaver. Og så er det vigtigt at være lokalt forankret. Så da tømrermester Morten Pedersen gik med tanker om at afvikle sin tømrervirksomhed, Thurø Tømrer & Snedker, kom Jens Ravnholt med et forslag.
– Jens tog kontakt til mig med et forslag om at overtage Thurø Tømrer & Snedker og lave et nyt selskab med mig som daglig leder. Ideen var at udnytte de synergier, der kunne være i at koble vores netværk og kundekreds sammen og udvikle et spændende nyt forretningskoncept, forklarer Morten Pedersen.
I dag har Jens Ravnholt overtaget Thurø Tømrer & Snedker, og samarbejdet kører på skinner.
– Med overtagelsen af Thurø Tømrer & Snedker åbner der sig nye døre i at lave god forretning gennem vores fælles netværk. Det handler om at udnytte de synergier, som ligger foran én, siger Jens Ravnholt.

 

jensravnholt.dk
thurø-tømrer.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php