Værktøjet til nydelsen

19. august 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Den gode smagsoplevelse starter ved det rette glas

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Vi kender alle til smagsprøverne, vi får i eksempelvis supermarkedet – også når det handler om vin. Den sikkert ganske udmærkede vin, som vi skal smage, bliver hældt op i bitte små plastikbægre. Vi smager på vinen og tænker, den smager sikkert meget godt, og så ligger der to flasker af ugens tilbudsvin i kurven. Problemet er bare, at vi slet ikke har smagt, hvordan den smager, vinen vi har købt. Det kunne i princippet være hvilken som helst vin, da vi intet får ud af at smage vinen i små plastikbægre. Og det er en skam.


Den optimale smagsoplevelse
I Kufstein i Østrig ligger vinglasfabrikanten Riedel. Her har man i flere generationer fremstillet vinglas til enhver vin og har i mange år fortalt historien om, hvor vigtigt glasset er for den perfekte vinoplevelse – den gode smagsoplevelse starter ved det rette glas, siger man hos den østrigske glasfabrikant.
H.J. Hansen og Vinspecialisten er de eneste forhandlere af Riedel glas i Danmark, og i forretningen i Korsgade har man flere varianter at vælge imellem.
– Et Riedel glas er ikke fremstillet som et smart designglas. Det er et funktionelt, druespecificeret glas, som er fremstillet i samarbejde med nogle af verdens bedste winemakere. Derfor kan du få et Riedel glas i mange forskellige former, der er optimeret til den enkelte vin og druetype, forklarer Simon Styrup, som er butikschef hos Vinspecialisten i Svendborg. Han tager en vin ned fra reolen og giver et eksempel.
– Her i sommervarmen drikker flere rosévin. Et godt bud er eksempelvis denne La Sauvageonne fra Languedoc i Frankrig. Det er den perfekte sommerrosévin, som både kan nydes til den friske og lette sommermad og som en forfriskning. Hvis man nu er glad ved netop rosévin, hvorfor så ikke få det optimale ud af vinen i duft og smag ved at drikke den af det rigtige glas, siger Simon Styrup og skænker vinen op i et Riedel glas, som er lavet specielt til rosévine. Et sådant glas koster 195 kroner.


Glassmagninger

Hos Vinspecialisten afholder man glassmagninger. I forretningen er der altid dækket op til en glassmagning for seks personer, man skal blot bestille tid i forvejen, så arrangerer Vinspecialisten en glassmagning, hvor man får en guidet tur rundt i forskellige smagsoplevelser af vine.
– Vi lader folk smage på vinen i tre forskellige glas, hvor det sidste, man prøver, er det Riedel glas, som passer til vinen. Jeg har oplevet mange, som møder med stor skepsis, men endnu er jeg ikke blevet mødt af nogen, som ikke bagefter er blevet overbevist, fortæller Simon Styrup og tilføjer, at de også holder glassmagninger ud af huset.
Riedel glas fremstilles i 7-8 vinserier, og man kan også få glassene til eksempelvis whisky, rom, cognac og portvin.

 

svendborg.vinspecialisten.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php