Mobilt gadesalg skaber merværdi for handlen

18. august 2016

(Foto: Geir Haukursson)

 

Der bliver stadig flere af dem, ladcyklerne, og anvendelsesformen følger med i nye kreative retninger.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der falder mange venlige blikke og imødekommende bemærkninger, når min far og jeg triller med Christianiacyklen gennem midtbyen og omdeler mitsvendborg.dk – MAGASIN. Det har vi gjort nu i syv år, og med cyklen pakket ind i mitsvendborg.dk farver, og det genkendelige logo på siderne af kassen, er det samtidig god reklame for vores medie.
Når dagens arbejde er udført slutter vi altid af med en god frokost på en af byens gode spisesteder. Christianiacyklen er parkeret udenfor – naturligvis stadig med magasiner i, så forbipasserende kan tage et eksemplar med på vejen.

Det at være mobil giver mange muligheder. Man kan markedsføre sig spontant, lige her hvor det sker, og hvor der er mange mennesker samlet. Det er en både nem, hurtig og forholdsvis billig måde at gøre sig synlig på.

Svendborg Kommune har nu åbnet mulighed for mobilt gadesalg i Svendborg midtby. Det må afgjort give forretningslivet bedre betingelser i at øge deres omsætning, og samtidig skaber det grobund for iværksætteri helt på gadeplan.

 

Bageren kan sælge brød fra sin ladcykel. Restauranterne kan køre ud med små smagsprøver på dagens menu – eller sælge varm suppe om vinteren til de handlende i gågaden. Mobile kaffevogne, som den vi netop ser i Korsgade, kan slukke kaffetørsten, mens vi sludrer med venneparret, som vi lige mødte, og de små lokale producenter af kulinariske lækkerier, kan udvide vores egnskendskab med gadesalg af spændende sydfynske specialiteter.

 

Man flytter sin butik ud i gademiljøet, og kan udnytte byens rum og pladser, som for eksempel Torvet, og selv medvirke til at udvide oplevelsesværdien for handlen i midtbyen.

Vi ser det alle steder i de større byer, og nu har vi også fået det til Danmarks mindste storby – Svendborg. Det er bare med at gribe mulighederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lokale annoncer


Køb billet til teaterforestillingen
den 28. og 29. sept. her

NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder





  - Få Dit arrangement med

Svendborg Rabbits



Blogroll





Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php